NEA

Η McLaren έχει στόχο την Porsche Taycan

Η βρετανική φίρμα ετοιμάζει ένα πιο mainstream μοντέλο που θα είναι ηλεκτρικό αλλά και πολύ κοντά από πλευράς τιμής στην Taycan.

Κανείς δεν αμφιβάλλει πως στην Porsche ξέρουν να… στοχεύουν. Το έκαναν πριν από χρόνια με την Cayenne καταρρίπτοντας τα ταμπού και σπάνε τα ταμεία ξανά με την ηλεκτρική Taycan. Αυτό ακριβώς θέλει να κάνει και η McLaren που μπορεί να μη σχεδιάζει ένα SUV όπως η Lotus με την Eletre αλλά ετοιμάζει τον αντίπαλο της Taycan.

Η ιδέα ενός SUV δεν έχει εγκαταλειφθεί για τη βρετανική εταιρία, αλλά φαίνεται ότι η McLaren θα επιλέξει κάτι πιο κοντά στη δική της φιλοσοφία, ένα γρήγορο sedan. Πρόσφατα, ο νέος CEO, o Michael Leiters, είπε πως αυτή τη στιγμή η εταιρία δε σκοπεύει να βγάλει κάποιο σπορ ηλεκτρικό των 2.000 ίππων απέναντι στην Lotus Evija.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ηλεκτρική τεχνολογία δεν είναι ώριμη για ένα τόσο ισχυρό σπορ αυτοκίνητο. Έτσι τα σχέδια περιορίζονται σε κάτι πιο πρακτικό και πιο γενικής χρήσης. Και αυτό δεν σημαίνει αποκλειστικά ένα SUV αλλά για την McLaren είναι ενδεχόμενο να παρουσιάσει και ένα sedan.

O Leiters, ο οποίος προέρχεται από τη Ferrari, είναι γνωστός για τη συμπάθειά του προς τα ελαφρά αυτοκίνητα. Έτσι δε βλέπει τον λόγο για κάποιο βαρύ σπορ αυτοκίνητο, ενώ του φαίνεται πιο λογικό ένα τετράθυρο sedan για τέσσερις επιβάτες. Όπως η Porsche Taycan…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!