NEA

Ευρώπη: H αγορά αυτοκινήτου τον Οκτώβριο

Ανοδικά οι πωλήσεις οχημάτων στην ΕΕ τον Οκτώβριο, αλλά απέχουν 290.000 μονάδες από το 2019

Τον Οκτώβριο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων συνέχισαν την ανοδική τους πορεία (+12,2%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 745.855 πωλήσεις. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε σχεδόν 290.000 μονάδες κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα του Οκτωβρίου 2019.

 Όλες οι βασικές αγορές της περιοχής συνέβαλαν θετικά στην ανάπτυξη του περασμένου μήνα, με τρεις στις τέσσερις από αυτές να καταγράφουν διψήφια κέρδη: Γερμανία (+16,8%), Ιταλία (+14,6%) και Ισπανία (+11,7%). Η γαλλική αγορά σημείωσε πιο μέτρια αλλά σταθερή απόδοση (+5,5%).

Δέκα μήνες μετά το 2022, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος (-8,1%), καθώς οι πρόσφατες βελτιώσεις δεν ήταν αρκετές για να αντισταθμίσουν τις απώλειες που σωρεύτηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων αγορών της περιοχής, η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-13,8%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (-10,3%), την Ισπανία (-5,8%) και τη Γερμανία (-5,5%).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!