NEA

Ξεκίνησαν οι απολύσεις στην Ευρώπη

Ο υψηλός πληθωρισμός δεκαετιών και ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία έχουν πιέσει τις εταιρείες σε όλη την Ευρώπη να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απολύσουν άτομα ή να παγώσουν τις προσλήψεις.

Παρακάτω είναι μερικές από τις εταιρείες, ανάμεσα τους και αυτές που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αυτοκίνησης, που έχουν ανακοινώσει απολύσεις για να περιορίσουν το κόστος:

AIR FRANCE

Η ναυαρχίδα της Γαλλίας βρισκόταν σε συνομιλίες για την απόλυση σχεδόν 300 θέσεων προσωπικού εδάφους μέσω οικειοθελούς απολύσεων, ανέφερε η εφημερίδα Le Figaro τον Ιούνιο.

ALFA LAVAL

Ο σουηδικός όμιλος μηχανικών ξεκίνησε την προσπάθεια αναδιάρθρωσης των ενεργειακών και θαλάσσιων μονάδων του επηρεάζοντας περίπου 500 υπαλλήλους.

BASF

Η γερμανική χημική εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης που θα περιλαμβάνει έναν άγνωστο αριθμό περικοπών θέσεων εργασίας και αργότερα είπε ότι οι ευρωπαϊκές της δραστηριότητες έπρεπε να μειωθούν “μόνιμα”.

FINNAIR

Η φινλανδική αεροπορική εταιρεία θα περικόψει περίπου 150 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 90 βρίσκονται στη χώρα καταγωγής της, στο πλαίσιο ενός σχεδίου επιστροφής στην κερδοφορία.

GETIR

Η τουρκική εταιρεία γρήγορης παράδοσης παντοπωλείων σχεδιάζει να μειώσει το 14% του προσωπικού της παγκοσμίως λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και του κόστους.

HENKEL

Η γερμανική Henkel, η εταιρεία πίσω από τη Schwarzkopf, θα περικόψει περίπου 2.000 θέσεις λόγω της χαμηλής ζήτησης για τα προϊόντα της, καθώς και του αυξανόμενου κόστους και των παγκόσμιων προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

HUSQVARNA

Η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού και εργαλείων κήπου θα περικόψει 1.000 θέσεις εργασίας, η συντριπτική τους πλειονότητα θα σχετίζεται με τη μετάβαση από τα βενζινοκίνητα εργαλεία με μπαταρία. Τα νέα ήρθαν αφού η εταιρεία ανέφερε πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

MONTE DEI PASCHI DI SIENA

Η ιταλική κρατική τράπεζα συμφώνησε με τα συνδικάτα να περικόψουν 4.125 υπαλλήλους, σε σύνολο 21.015, μέχρι το τέλος του έτους μέσω ενός δαπανηρού, εθελοντικού προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης.

PHILIPS

Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού θα περικόψει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας, ή το 5% του εργατικού της δυναμικού, για να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων και μετά από μια μαζική ανάκληση των αναπνευστικών μηχανημάτων της.

SALMAR

Ο Νορβηγός ιχθυοκαλλιεργητής ανακοίνωσε προσωρινές απολύσεις 851 υπαλλήλων, καθώς η νορβηγική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους στις εκμεταλλεύσεις σολομού για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

SIEMENS GAMESA

Η ισπανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών σχεδιάζει να περικόψει 2.900 θέσεις εργασίας, κυρίως στην Ευρώπη, ως μέρος ενός σχεδίου επιστροφής στην κερδοφορία.

SINCH

Η σουηδική εταιρεία επικοινωνιών cloud θα απολύσει 150 υπαλλήλους, σχεδόν το 4% του εργατικού δυναμικού της, καθώς στοχεύει σε ακαθάριστη εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών ετησίως.

 STELLANTIS

Η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο απέλυσε επ’ αόριστον έναν απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων στο εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν για να μετριάσει τις επιπτώσεις από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

VALMET

Η Valmet ξεκίνησε διαπραγματεύσεις τον Μάιο για προσωρινές απολύσεις στο εργοστάσιο βαλβίδων της στο Ελσίνκι διάρκειας έως και τριών μηνών, επηρεάζοντας περίπου 340 υπαλλήλους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!