NEA

Τι κάνουν οι Φιλιππίνες για να τονώσουν την αγορά των EV όταν οι άλλοι δίνουν επιδοτήσεις

Με  άρση των δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) απαντούν οι Φιλιππίνες για να τονωθεί η ζήτηση τους εν μέσω των υψηλών τιμών στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα θα εκδοθεί εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα μειώσει στο 0% το πιο εθνικό τιμολόγιο σε EV όπως επιβατικά αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, φορτηγά, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα και τα ανταλλακτικά τους για πέντε χρόνια. Οι τρέχοντες εισαγωγικοί δασμοί κυμαίνονται από 5% έως 30%.

«Το εκτελεστικό διάταγμα αποσκοπεί στη διεύρυνση των πηγών της αγοράς και στην ενθάρρυνση των καταναλωτών να εξετάσουν το ενδεχόμενο απόκτησης ηλεκτρικών οχημάτων, να βελτιώσουν την ενεργειακή ασφάλεια μειώνοντας την εξάρτηση από τα εισαγόμενα καύσιμα και να προωθήσουν την ανάπτυξη του εγχώριου οικοσυστήματος της βιομηχανίας EV», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού Arsenio Balisacan.

Οι καταναλωτές στις Φιλιππίνες πρέπει επί του παρόντος να πληρώσουν 21.000 έως 49.000 δολάρια για ένα EV, έναντι της τιμής των 19.000 έως 26.000 δολαρίων για τα συμβατικά οχήματα. Από τα περισσότερα από πέντε εκατομμύρια εγγεγραμμένα αυτοκίνητα της χώρας, μόνο 9.000 είναι ηλεκτρικά, κυρίως επιβατικά οχήματα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!