NEA

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Απαγορεύει η Ελβετία τη χρήση τους; Πότε θα γίνει αυτό;

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν κυκλοφορήσει αναφορές σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες, τουλάχιστον στους τίτλους τους, κάπως έντονα  ανέφεραν ότι η Ελβετία σχεδιάζει απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, τουλάχιστον όπως τονίζουν τα διεθνή ΜΜΕ. Η βάση για τις αναφορές αυτές είναι το «διάταγμα σχετικά με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας», προκειμένου η Ελβετία να μην αντιμετωπίσει ζητήματα με την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο διατάγματος ρυθμίζει «περιορισμούς και απαγορεύσεις στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας». Για το λόγο αυτό, περιγράφει τέσσερα πιθανά επίπεδα κλιμάκωσης σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση.

 Η ηλεκτρονική κινητικότητα αναφέρεται μόνο στο επίπεδο κλιμάκωσης 3 ως ένα από τα πολλά πιθανά μέτρα. Εκεί λέει: «Η ιδιωτική χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο για απολύτως απαραίτητα ταξίδια (π.χ. ασκώντας το επάγγελμα, τα ψώνια, την επίσκεψη στο γιατρό, την παρακολούθηση θρησκευτικών εκδηλώσεων, την παρακολούθηση των διορισμών του δικαστηρίου)».

Έτσι, θα πρέπει πραγματικά να υπάρξει έλλειψη ισχύος στην Ελβετία, σύμφωνα με το σχέδιο, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε μερικές απαγορεύσεις οδήγησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!