NEA

Τι αυξήσεις δίνει η Stellantis στους εργαζόμενους της;

H Stellantis προσέφερε στους Γάλλους εργαζόμενους να αυξήσουν την αμοιβή κατά 5,3% για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό σε διανυκτερεύσεις, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, αντλώντας μια απροσδόκητη απάντηση από συνδικάτα που ζήτησαν ως επί το πλείστον αύξηση 7,3% έως 8,5%. 

Πέντε συνδικάτα συμμετέχουν στις μισθολογικές συνομιλίες. Το ένα, το Hardline CGT, ζητά περισσότερο από 8,5%, αν και διαμορφώνει μόνο τα αιτήματά του σε απόλυτους αριθμούς, όχι σε ποσοστά.

«Διαπραγματευτήκαμε με εποικοδομητικό τρόπο για να καταλήξουμε σε μια ισορροπημένη πρόταση που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των εργαζομένων, διασφαλίζοντας παράλληλα την απόδοση των τοποθεσιών μας στη Γαλλία», δήλωσε ο Bruno Bertin, διευθυντής ανθρώπινων πόρων για τον Stellantis στη Γαλλία.

Η Ένωση CFDT δήλωσε ότι η πρόταση ήταν υποτονική, δεδομένου ότι τα κέρδη της ομάδας και το πακέτο αμοιβών καταβλήθηκε στον CEO Carlos Tavares. Τα έσοδα της Stellantis αυξήθηκαν κατά 29% παγκοσμίως σε 42,1 δισ. Ευρώ (44 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο.

«Οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την πλήρη δύναμη του πληθωρισμού, το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και περίμενε μια ισχυρή χειρονομία από την εταιρεία», δήλωσε ο υπάλληλος της CFDT Christine Virassamy.

Η κρίση κόστους ζωής της Ευρώπης ασκεί την ανοδική πίεση στον πληθωρισμό των μισθών, καθώς οι εταιρείες σε ολόκληρη την ήπειρο αντιμετωπίζουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων σε μαξιλάρι τον αντίκτυπο των αυξανόμενων τιμών. 

Η Ένωση CFE-CGC δήλωσε ότι έλαβε την προσφορά στα μέλη της, αλλά αναμένεται μια περαιτέρω χειρονομία από την εταιρεία για να ενισχύσει την αγοραστική τους δύναμη. Ο Stellantis δήλωσε ότι οι συνομιλίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων.

Τον Σεπτέμβριο, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα παράσχει οικονομική υποστήριξη αξίας έως και 1.400 ευρώ το καθένα στους περισσότερους υπαλλήλους της στη Γαλλία. Ο πληθωρισμός στη Γαλλία ανήλθε στο 7,1% το Νοέμβριο σε βάση με τη φάσμα της ΕΕ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!