NEAPINED

Donkervoort F22: Ένα supercar από την Ολλανδία

Η Donkervoort θα κατασκευάσει συνολικά 75 όλα και όλα F22. Το καθένα θα κοστίζει 245.000 χιλιάδων ευρώ προ φόρων. Και εμείς περιμένουμε ακόμη το Chaos

Πέρασε μία δεκαετία ώστε η Donkervoort να παρουσιάσει το F22 που έχει καρδιά Audi και όνομα από γυναίκα. Συγκεκριμένα, η κόρη του του Denis Donkervoort γεννήθηκε φέτος, συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου, ενώ το πρώτο γράμμα του F22 βασίζεται στο όνομα της, Filippa. Και όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο με όλα τα καλά.

Πέρα από το σχήμα σφήνας που βρίσκεται στα 4 μέτρα και τις πόρτες και το καπό που σηκώνονται προς τα πάνω, υπάρχουν μπροστά «κομμένοι» θόλοι που μας θυμίζουν κάτι από βρετανικές κατασκευές. Το διθέσιο εσωτερικό είναι μίνιμαλ, με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια δεύτερη οθόνη μπροστά από το συνοδηγό και με ένα πορτμπαγκάζ στα 300 λίτρα.

Η Donkervoort συνεχίζει τη συνεργασία της μες την Audi και χρησιμοποιεί τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI των 500 ίππων και 640 Nm. Νούμερα που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού σασμάν 5 σχέσεων και μπλοκέ διαφορικού Torsen.

Ο υποψήφιος ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ υδραυλικής και ηλεκτρικής υποβοήθησης για το σύστημα διεύθυνσης. Το υβριδικό πλαίσιο συνδυάζει χάλυβα και ανθρακόνημα και με τη χρήση συνθετικών υλικών για το αμάξωμα το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 750 κιλά.

Έτσι, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και την τελική να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Όσο για την πλευρική επιτάχυνση μπορεί να φτάσει τα 2,15 g.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!