NEA

To Ford GT Mk IV είναι ένας επίλογος με 800 ίππους

Είναι το πιο εξτρεμιστικό GT που έχει κατασκευάσει η Ford και που θα κατασκευαστεί σε μόλις 67 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Το νούμερο δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού το Mk IV αποτίνει φόρο τιμής στο αγωνιστικό του 1967. Έτσι και το συλλεκτικό GT θα μπορεί να κυκλοφορεί μόνο στις πίστες αφού ο twin-turbo EcoBoost V6 είναι πιο «ελεύθερος» στην διαχείρισή του ώστε να αποδίδει 800 ίππους.

Σχεδιαστικά το Mk IV δείχνει πολύ πιο άγριο από το LM Edition έχοντας ένα πιο εμφατικό αεροδυναμικό πακέτο, πιο λεπτούς προβολείς, οι καθρέπτες έχουν αφαιρεθεί, όπως και ότι άλλο περισσεύει από την στιγμή που μιλάμε για ένα only-track αυτοκίνητο.

Ανάμεσα στις πολλές βελτιώσεις περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μεταξόνιο για αυξημένη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, το αγωνιστικό κιβώτιο και το σύστημα μετάδοσης γενικότερα, η ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση Multimatic κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!