NEA

Αντιδρούν στην Ελβετία οι εισαγωγείς αυτοκινήτου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το ελβετικό λόμπι εισαγωγέων αυτοκινήτων απάντησε στην πρόταση της κυβέρνησης να περιορίσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων,  λέγοντας ότι αυτή η πρόταση θα μπορούσε να ωθήσει τους καταναλωτές να επιλέξουν αυτοκίνητα που καίνε ορυκτά καύσιμα.

«Οι πελάτες που αγοράζουν ή παραγγέλνουν ένα όχημα τώρα θα σκεφτούν δύο φορές αν πρέπει να επιστρέψουν στη βενζίνη ή το ντίζελ».Η κυβέρνηση έχει προτείνει μια σειρά από ολοένα και πιο σκληρά μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς οι ελλείψεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας διαφαίνονται που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα χειρότερο σενάριο, που θα περιόριζε τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η πρόταση ρίχνει μια ψύχρα στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θέτοντας σε κίνδυνο τις προοπτικές του κλάδου να πετύχει στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, είπε η auto-schweiz.

Μια έρευνα μεταξύ των μελών της έδειξε ότι το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των plug-in υβριδικών θα μπορούσε να αυξηθεί σε πάνω από 50% το 2025 από λίγο λιγότερο από το μισό τώρα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα μπορούσε να περιορίσει τη μη βασική χρήση ρεύματος, όπως τον φωτισμό βιτρινών, τη χρήση κινητών θερμαντήρων ή τον φωτισμό τη νύχτα. Θα μπορούσε να διατάξει περίπου 30.000 εταιρείες να εξοικονομήσουν έως και 30% της χρήσης ενέργειας σε ένα ακραίο σενάριο. Ως έσχατη λύση θα μπορούσε να κλείσει τμήματα του δικτύου με  διακοπές ρεύματος.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!