NEAPINED

Το CUPRA Formentor είναι από άλλο πλανήτη!

Η CUPRA μας προσκαλεί να ξεχάσουμε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τα Cupra του παρελθόντος. Και το Formentor μας «προκαλεί» να γνωρίσουμε έναν νέο κόσμο, γεμάτο σχεδιαστικές και τεχνολογικές εκπλήξεις.

Στην αρχή νιώθεις έκπληξη, στη συνέχεια θαυμασμό και στο τέλος πλήρη αναγνώριση για το ταλέντο του CUPRA Formentor. Πώς αλλιώς να εκφράσει κανείς τα συναισθήματα που εκπέμπει το ισπανικό κουπέ SUV όταν το συναντάς για πρώτη φορά; Το πρώτο μοντέλο με 100% DNA CUPRA, εκφράζει απολύτως τη φιλοσοφίας της φίρμας. Και ναι, πρόκειται για φίρμα όταν η πολυτέλεια φωνάζει από μακριά και περισσεύει σε αυτή την πρώτη σχεδιαστική προσέγγιση της εταιρείας.

Το Formentor είναι ένα SUV που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Πρωτοποριακό στη σχεδίαση του, έχει φτιαχτεί για να αρέσει και να σπάει τη μονοτονία, σε μία κατηγορία την οποία έχει δημιουργηθεί… κυκλοφοριακό κομφούζιο. Και όμως η κουπέ παραλλαγή, οι ακμές του, τα χρώματα και η τόλμη του, το κάνουν να ξεχωρίζει και να δηλώνει έτοιμο για κάθε πρόκληση.

Το ξεχωριστό CUV (Crossover Utility Vehicle) ουσιαστικά είναι ένα premium μοντέλο με σπορ καταβολές και δε θυμίζει κανένα αυτοκίνητο είτε του παρελθόντος, είτε του ανταγωνισμού. Ένα αμάλγαμα πολυτέλειας, κύρους, σπορ χαρακτηριστικών και πρωτοπορίας, σε ένα πακέτο που εξωτερικά περιτυλίγεται με τη «χάλκινη κορδέλα» και τόνους αυτοπεποίθησης, ενώ εσωτερικά μπαίνουμε σε ένα οδηγοκεντρικό premium περιβάλλον.

 Ο ψηφιακός κόσμος κυριαρχεί σε κάθε γωνιά, με αποκορύφωμα το Digital Cockpit των 10,25 ιντσών, την οθόνη αφής 12 ιντσών, το CUPRA Connect, αλλά και δεκάδες premium λεπτομέρειες, όπως τα bucket καθίσματα, οι χρωμιωμένοι αεραγωγοί και το joystick που παίζει το ρόλο του επιλογέα ταχυτήτων. Όλα μοιάζουν με πιλοτήριο μαχητικού και μάλλον θα πρέπει να είστε έτοιμοι για δράση αφού οι επιδόσεις του δεν διαφέρουν και πολύ.

Κυρίως στις εκρηκτικές εκδόσεις VZ 245 και 310 ίππων, αλλά και στην κορυφαία 5κύλινδρη εκδοχή του VZ5 390 ίππων, το όμορφο CUPRA δεν έχει αντίπαλο με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα. Φυσικά, δε λείπουν και οι πιο… mainstream προτάσεις με το 1.5 TSI να είναι μία από αυτές, όπως και το e-Hybrid (1.4 TSI 245 ίππων) για απόλυτο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας. Από τη γκάμα του Formentor δεν θα μπορούσε να λείπει και ο δίλιτρος TDI Evo με απόδοση 150 ίππους και αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Όλα όσα πρεσβεύει το CUPRA Formentor δείχνουν ξεκάθαρα την απόλυτη πληρότητα στο χαρακτήρα του. Είναι ένα πρωτοποριακό κουπέ SUV, με υπεροπλία σε όλους τους τομείς. Άνεση, πολυτέλεια, δυναμισμός, επιδόσεις και οικονομία, είναι μερικά από τα προσόντα του πρώτου CUPRA που είναι σχεδιασμένο εξ’ ολοκλήρου από την εταιρεία. Στην περίπτωση του Formentor δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι τεχνολογίες που στοχεύουν στην άνεση των επιβατών, στην ασφάλεια τους αλλά και στην ξεκούραστη οδήγηση.

Ενδεικτικά, το ACC διατηρεί την προκαθορισμένη ταχύτητα σας, ενώ την προσαρμόζει στις στροφές και στα όρια ταχύτητας. Το High Beam Assist κατεβάζει αυτόματα τη μεγάλη σκάλα των φώτων για να μην τυφλώνει τους άλλους οδηγούς, το Travel Assist σας κρατάει αυτόματα στη λωρίδα σας, ενώ το Traffic Sign Recognition σας παρέχει οπτική πληροφόρηση για τα όρια ταχύτητας. Προσθέστε το αυτόνομο παρκάρισμα, την εξαιρετική ορατότητα και το Exit Assist (ανιχνεύει πιθανό εμπόδιο πριν το άνοιγμα της πόρτας) και έχετε ένα απόλυτο όπλο τόσο για καθημερινή χρήση μέσα στις δυσκολίες της πόλης, όσο και σε ένα ταξίδι ή μία κλειστή διαδρομή.

Το CUPRA Formentor με λίγα λόγια έχει την απάντηση σε όλα. Όποια και αν είναι η προτεραιότητα του κάθε οδηγού, το όμορφο SUV μπορεί να την καλύψει και με το παραπάνω. Κομψό, hi tech, ευκολοδήγητο, προχωρημένο τεχνολογικά, ασφαλές, γρήγορο και οικονομικό στη χρήση. Με χώρους και οδηγοκεντρική προσέγγιση, δεν θα μπορούσε να βρει η CUPRA καλύτερο τρόπο να συστηθεί στο κοινό σχετικά με τις προθέσεις της στο χώρο της αυτοκίνησης.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να το ανακαλύψετε στο cupraofficial.gr/cars/cupra-range/formentor και σε ένα από τα δεκάδες CUPRA Corners.


caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!