NEA

Έτσι ελπίζει η τροχαία στην Κρήτη να περιορίσει τα ατυχήματα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη, με την υλοποίηση ενός εξαιρετικού σποτ, που ήδη έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Τροχαία Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και διασκέδασης Νομού Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργάνωσαν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης και η Πρόεδρος του Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και παρέδωσαν το ενημερωτικό υλικό της καμπάνιας, το ημερολόγιο – ατζέντα του 2023 ενώ τον ενημέρωσαν για την μεγάλη αποδοχή που συνάντησε η πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στο κέντρο του Ηρακλείου και σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, με το σύνθημα «ένας δεν πίνει, όλοι επιστρέφουν», αναδεικνύοντας πως υπάρχει τρόπος να διασκεδάσουμε με ασφάλεια αυτές τις γιορτές, κάνοντας την επιλογή του οδηγού της παρέας.

Το δεύτερο μέρος των δράσεων στην τοπική κοινωνία θα εξελιχθεί την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση που καταβάλλουν η αρμόδια Υπηρεσία της Αστυνομίας μαζί με τους Επαγγελματίες του Επισιτισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ένας δεν πίνει και είναι οδηγός (μήνυμα βίντεο) 

Η καμπάνια ενημέρωσης ξεκίνησε και συνεχίζεται με τηλεοπτικό μήνυμα (βίντεο σποτ) πρόληψης που παρουσιάζει την ιστορία μίας παρέας που επιλέγει να διασκεδάσει υπεύθυνα, ορίζοντας τον οδηγό της παρέας ο οποίος δεν καταναλώνει αλκοόλ στην διάρκεια της εξόδου. Έτσι, στο τέλος της βραδιάς οδηγεί όλα τα μέλη της συντροφιάς με ασφάλεια στο σπίτι τους, παρά το γεγονός ότι κατανάλωσαν αλκοόλ διασκεδάζοντας στη νυκτερινή τους έξοδο, διότι ο ίδιος επέλεξε να μην πιει και να φροντίσει για την ασφάλεια όλων.

Το σποτ καταγράφει ήδη μεγάλη ανταπόκριση σε πανελλαδικό επίπεδο αφού τόσο από στελέχη και Υπηρεσίες της Αστυνομίας όσο και φορείς του Επισιτισμού ανά την Ελλάδα, έχει καταγραφεί ως μια εξαιρετικά θετική ενέργεια για την προώθηση της πρόληψης απέναντι στη μέθη.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!