NEA

Tesla: Το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της

Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας πάντως οφείλεται και στις γενναίες μειώσεις τιμών που έκανε η Tesla σε μεγάλες αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Κίνας.

Η χρονιά που μόλις έκλεισε αποδεικνύεται η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της Tesla, φθάνοντας το 1,3 εκατομμύριο σε πωλήσεις. Οι συνολικές πωλήσεις των 1,31 εκατ. αυτοκινήτων αντιπροσωπεύουν μία άνοδο της τάξης του 40% σε σχέση με το 2021.

Τα Model 3 και Model Y είναι τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της εταιρίας, έχοντας πάνω από το 90% των πωλήσεων για το τρίμηνο αυτό. Μάλιστα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς κατάφερε να πουλήσει 405.000 αυτοκίνητα, που είναι και αυτό ρεκόρ για την εταιρία, δείχνοντας την δυναμική της για τη νέα χρονιά που αρχίζει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το ρεκόρ επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο στην Κίνα είχε κλείσει για αρκετό διάστημα λόγω κορωναϊού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!