NEAPINED

Το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV έχει περιστροφική καρδιά

Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε την plug-in υβριδική εκδοχή του MX-30 που έχει ως γεννήτρια έναν Wankel κινητήρα και που μπορεί να διανύσει 82 χιλιόμετρα ηλεκτρικά.

Η Mazda παίζει να είναι παγκοσμίως η πρώτη εταιρία που παρουσίασε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και που στη συνέχεια του πρόσθεσε μία υβριδική έκδοση.

Όπως και να έχει ο Wankel επιστρέφει σε ρόλο κομπάρσου και ως γεννήτρια παράγει ρεύμα για να φορτίζεται μία μπαταρία 17,8 kWh. Η οποία προσφέρει θεωρητικά αυτονομία για έως 82 χιλιόμετρα και χρειάζεται περίπου 90 λεπτά για να φορτίσει σε wallbox 7,2 kW AC ή σε 25 λεπτά σε 11 kW AC ή σε μόλις 25 λεπτά σε φορτιστή 36 kW DC.

Ο νέος περιστροφικός κινητήρας 8C έχει χωρητικότητα 830 κ.εκ. και αντλεί καύσιμο από ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων που θεωρείται πολύ μεγάλο για plug-in υβριδικό. To οποίο έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 125 kW (170 ίππων) και 270 Nm ροπής. Η αυτονομία ξεπερνά τα 640 χιλιόμετρα όταν η εκπομπή CO2 είναι στα 21 γρ./χλμ.

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών είναι το Edition R – μια ειδική έκδοση που θα είναι διαθέσιμη όταν το MX-30 e-Skyactiv R-EV κυκλοφορήσει.

Το Edition R διαθέτει το μεταλλικό φινίρισμα Maroon Rouge – μια ανανέωση του χρώματος της οροφής του πρώτου μας επιβατικού οχήματος, του Mazda R360 Coupe – ως ένα αποκλειστικό εξωτερικό χρώμα που δίνει έμφαση στα πλαϊνά της οροφής.

Το υπόλοιπο σώμα και το εσωτερικό είναι φινιρισμένα σε μαύρο χρώμα. Η έκδοση R περιλαμβάνει επίσης μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως ένα έμβλημα σε σχήμα ρότορα ραμμένο στα πατάκια, καθώς και ανάγλυφο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!