PINED

Corvette E-Ray AWD Hybrid: Αυτή είναι η ταχύτερη… κορβέτα!

Η αμερικανική εταιρία παρουσιάζει την ταχύτερη Corvette όλων των εποχών χάρη στο υβριδικό της σύστημα.

Ακόμη και η Corvette χρειάζεται τον εξηλεκτρισμό της με την E-Ray να συνδυάζει επιδόσεις και όσο γίνεται μειωμένη κατανάλωση. Και ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρχει κάποιο plug-in υβριδικό σύστημα όπως στην Ferrari SF90 ή την McLaren Artura, η Corvette E-Ray δεν μπαίνει στην πρίζα.

Συγκεκριμένα, έχει ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, όπως π.χ. στα Hyundai Kona και Toyota Prius, με μία μικρή μπαταρία 1,9 kWh. Βέβαια, το σύστημα είναι πιο σοφιστικέ αφού το ηλεκτρικό μοτέρ των 162 ίππων κινεί τους μπροστινούς τροχούς και ο V8 των 6,2 λίτρων και των 502 ίππων τους πίσω.

Έτσι, η E-Ray είναι τετρακίνητη και συνδυαστικά αποδίδει 655 ίππους. Δύναμη αρκετή ώστε το αμερικανικό supercar να καλύψει τα 0-97 χλμ./ώρα μέσα σε 2,5 δευτερόλεπτα με τα πρώτα 400 μέτρα από στάση να καλύπτονται μέσα σε 10,5 δλ. με ταχύτητα εξόδου 209 χλμ./ώρα.

Κατά τα υπόλοιπα η υβριδική Corvette έχει ένα σετ από κεραμικά δισκόφρενα της Brembo, στάνταρ είναι και η ενεργητική ανάρτηση Magnetic Ride Control με τα μαγνητοροϊκής τεχνολογίας αμορτισέρ, οι ζάντες από την Z06 και πολλά άλλα καλούδια που ανεβάζουν την τιμή στις 104.295 δολάρια. Συγκριτικά, να πούμε πως η απλή C8 ξεκινά από τις 64.500 δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button