NEAPINED

Το Toyota Corolla AE86 επιστρέφει ηλεκτρικά

Στην έκθεση του Τόκιο η Toyota παρουσίασε δύο ενδιαφέροντα concept που βασίζονται στη Corolla της δεκαετίας του 1980 και που καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα και υδρογόνο.

Στην εποχή που τα ηλεκτρικά restomod έχουν γίνει της μόδας η Toyota παρουσιάζει μία δική της πρόταση που μπορεί να σώσει τα παλιά αυτοκίνητα.

Το ένα concept αφορά στο AE86 H2 που βασίζεται στο σασί της πισωκίνητης Corolla. Κάτω από το καπό όμως υπάρχει ένας τετρακύλινδρος 1.600άρης κινητήρας που έχει υποστεί όσες αλλαγές χρειάζονται για να μπορεί να ανταποκρίνεται στην καύση υδρογόνου.

Το οποίο είναι αποθηκευμένο σε δύο δεξαμενές που βρίσκονται στο πορτμπαγκάζ. Μάλιστα η Toyota υποστηρίζει ότι έχει εξελίξει με τέτοιον τρόπο τον κινητήρα που ο ήχος και η γενικότερη συμπεριφορά του να θυμίζουν ένα κλασικό βενζινοκίνητο μοτέρ.

Το άλλο concept είναι το AE86 BEV. Διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό σύστημα με μοτέρ από το υβριδικό Tundra, μία μπαταρία από το Prius Plug-in και εξαρτήματα από άλλα μοντέλα της Toyota και της Lexus. Το αξιοσημείωτο είναι πως αν και ηλεκτρικό το AE86 BEV έχει χειροκίνητο κιβώτιο ώστε να υπάρχει αυθεντική οδηγική απόλαυση.

Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται οικολογικά ανακυκλωμένα υλικά για διάφορα μέρη, ενώ τα καθίσματα είναι αναπαλαιωμένα της Bride. Φυσικά όλα αυτά αποτελούν μία τεχνολογική επίδειξη δίχως να υπάρχει καμία ένδειξη για την παραγωγή επίσημων restomods από την Toyota.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!