NEAPINED

Πόσα οχήματα διαθέτει η Ελλάδα ανά 1000 κατοίκους;

Πόσα οχήματα υπάρχουν στην Ελλάδα σε αναλογία ανά 1.000 κατοίκους; Σε ποια χώρα δεν έχει αυτοκίνητο το 43% των κατοίκων της;

Για το 2021, η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 567 επιβατικά αυτοκίνητα και 83 επαγγελματικά οχήματα ανά 1.000 κατοίκους.

Στο μεταξύ η Ελλάδα με βάση τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών διαθέτει 506 οχήματα ανά 1000 κατοίκους και βρίσκεται στη 11η θέση στον σχετικό πίνακα.

Το Λουξεμβούργο έχει την υψηλότερη αναλογία αυτοκινήτων στην ΕΕ (698 ανά 1.000 άτομα), ενώ η Κύπρος έχει την υψηλότερη αναλογία επαγγελματικών οχημάτων (135 ανά 1.000 κατοίκους).

Αντίθετα, η χαμηλότερη αναλογία αυτοκινήτων βρίσκεται στη Ρουμανία (396). Η Λιθουανία έχει τη χαμηλότερη πυκνότητα επαγγελματικών οχημάτων (49).

Τέλος, στη Λετονία, σχεδόν το 43% όλων των νοικοκυριών δε διαθέτουν αυτοκίνητο, ενώ σχεδόν το 32% των γαλλικών οικογενειών έχουν δύο επιβατικά αυτοκίνητα.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αναλογίες ανά χώρα και σε προηγούμενα έτη.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!