NEAPINED

Σε ποια πολιτεία των ΗΠΑ δεν θέλουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Στο Γουαϊόμινγκ δεν θέλουν να πωλούνται ηλεκτρικά αυτοκίνητα νωρίτερα από το 2035. Ποιοι είναι οι λόγοι;

Παρά την μεγάλη της έκταση η συγκεκριμένη Πολιτεία είναι εξαιρετικά αεροκατοικημένη. Κάτι που δεν ευνοεί την δημιουργία υποδομών φόρτισης αφού χαρακτηριστικό είναι πως οι 600.000 κάτοικοι δεν έχουν καν πρόσβαση σε γρήγορο Ίντερνετ. Πόσο μάλλον να μπουν φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο, ο βασικός λόγος που δεν θέλουν τα EV είναι πως το Γουαϊόμινγκ θέλει να προστατεύσει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου που εξασφαλίζει θέσεις εργασίας σε χιλιάδες κατοίκους.

Ενδεικτικό είναι πως το 2021 εξάχθηκαν πάνω από 85 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, καθιστώντας το Γουαϊόμινγκ ως την 8η πιο παραγωγική Πολιτεία στις ΗΠΑ. Για αυτό στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αναφέρεται ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να αυξήσουν την ανεργία και να μην είναι πρακτικά στις αγροτικές περιοχές.

Όπως είναι λογικό, φαινόμενα όπως στο Γουαϊόμινγκ προβληματίζουν σε πολλά μέρη του κόσμο όπου η ηλεκτροκίνηση φέρνει νέα δεδομένα δημιουργώντας νέες προοπτικές και ευκαιρίες, αλλά ταυτόχρονα απειλώντας θέσεις εργασίας και πολλά δεδομένα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!