NEA

Η Alpina B5 GT Limited Edition έχει 634 ίππους

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τα 250 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν με την τιμή να ξεκινά από τα 145.500 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν μέσα στον Ιούλιο του 2023.

Καθώς πλησιάζει το τέλος της υπάρχουσας γενιάς της Σειράς 5, ο γνωστός βελτιωτής Alpina παρουσίασε την Β5 GT. Σε ό,τι αφορά το αμάξωμα έχει τοποθετηθεί ένα πιο ενισχυμένο αεροδυναμικό πακέτο, σε συνδυασμό με ζάντες 20 ιντσών και νέους εντυπωσιακούς χρωματισμούς.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα τύπου Nappa αλλά και άλλες επιλογές σε χρωματιστά δέρματα. Εντυπωσιάζουν τα σπορ μπάκετ καθίσματα ενώ δεν λείπει και η ειδική πλακέτα με την αρίθμηση του εκάστοτε αυτοκινήτου της σειράς.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ο V8 των 4,4 λίτρων με αρκετές αλλαγές και την ισχύ να έχει εκτοξευθεί στους 634 ίππους και η ροπή να φθάνει τα 850 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων ZF, το οποίο έχει βελτιωμένο λογισμικό.

Χάρη σε αυτές τις αλλαγές το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για την έκδοση σεντάν και σε λιγότερα από 3,6 δευτερόλεπτα για την station wagon. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 330 χλμ./ώρα για το σεντάν και τα 322 χλμ/ώρα για την Touring, τιμές που είναι πάνω από την ορίτζιναλ Μ5 της BMW.

Πέρα από τις βελτιώσεις στον κινητήρα υπάρχει μία πιο ελεύθερη εξάτμιση με τετραπλή εξαγωγή, κατασκευασμένη από τιτάνιο και σε μαύρο χρώμα. Υπάρχουν επίσης επεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης και αλλαγές στην ανάρτηση για χαμηλότερο κέντρο βάρους. Τα φρένα είναι της Brembo με διάμετρο 395 χιλιοστά εμπρός και 398 χιλιοστά πίσω.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!