NEA

Τι αυτοκίνητα αγόρασαν οι Έλληνες το 2022

Με άνοδο 4,3% έτρεξε η εγχώρια αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το 2022 καταγράφοντας 105.283 αυτοκίνητα από 100.911 που ήταν το 2021.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις κατέχει η μικρή “Β” κατηγορία συγκεντρώνοντας 49% μερίδιο αγοράς. Κάτι ενδεικτικό της επιθυμίας του ελληνικού κοινού για οχήματα που το κόστος κτήσης κυμαίνεται σε ανεκτά επίπεδα για μια μέση ελληνική οικογένεια.

Για μια ακόμη χρονιά η βενζίνη καλά κρατεί στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού, καθώς το μερίδιο αγοράς αυτών κινήθηκε στο 49%, αλλά μειωμένο κατά 4,4% σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια στιγμή το μερίδιο των οχημάτων Diesel κινήθηκε στο 16,3% μειωμένο κατά 1,1%.

Στο μεταξύ, τα υβριδικά εμφανίζουν μια ανοδική τάση κατακτώντας μερίδιο αγοράς 27,6% ελαφρώς αυξημένο κατά 4,4% σε σχέση με το 2021.

Αξιοσημείωτη είναι η αγορά των (BEV-PHEV), όπου το 2022 σημείωσε μερίδιο αγοράς 7,9% σε σχέση με το 2021.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος της διάδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων και στην Ελλάδα δεν είναι στρωμένος με ρόδα… θα απαιτήσει χρόνο και επιδοτήσεις σε βάθος χρόνου…

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!