NEAPINED

Άλλαξες κινητήρα και δεν τον δήλωσες; Δες τι θα συμβεί

Άλλαξες κινητήρα στο αυτοκίνητό σου και δεν το δήλωσες; Στο ΚΤΕΟ θα σε τσιμπήσουν και θα σε στείλουν στη διεύθυνση συγκοινωνιών για να το δηλώσεις.

Προφανώς, είναι μια απαιτητική γραφειοκρατική διαδικασία που όμως πρέπει να γίνει για να μην τρέχετε στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο στα ΚΤΕΟ ο πρόεδρος των ΚΤΕΟ Κωνσταντίνος Βήκας λέει τα εξής: 

«Ο συγκεκριμένος έλεγχος στα ΚΤΕΟ είναι οπτικός και είναι υποχρεωτικός. Διαβάζουμε καταρχάς στην άδεια κυκλοφορίας τον αναγραφόμενο αριθμό κινητήρα και εν συνεχεία ελέγχουμε αν είναι ίδιος με τον αριθμό κινητήρα, με οπτικό έλεγχο».

 «Σε περίπτωση αδήλωτου φορεμένου κινητήρα ο νόμος προβλέπει ότι αποτελεί σοβαρή έλλειψη και σε αυτήν την περίπτωση ο  ιδιοκτήτης του οχήματος θα πρέπει να ακολουθήσει διαδικασίες δήλωσης του νέου κινητήρα στη διεύθυνση συγκοινωνιών της περιφέρειας, να εκδοθεί νέα άδεια με τα σωστά στοιχεία κινητήρα και έπειτα το όχημα να προσκομιστεί στο ΚΤΕΟ εντός 1 μήνα για επανέλεγχο».

Σε κάθε περίπτωση σας επισυνάπτουμε την αίτηση (μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ) για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται!

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!