NEAPINED

Νέα Mercedes-Benz GLE: Υβριδική αναβάθμιση

Το μεγάλο SUV της γερμανικής μάρκας περνά από το σχετικό facelift και ταυτόχρονα αποκτά σε όλες τους τις εκδόσεις υβριδικά μηχανικά σύνολα.

Η Mercedes είναι από τις μάρκες που στα facelift που κάνει στο μέσο της πορείας των μοντέλων της δεν κάνει ριζικές αλλαγές. Έτσι και στην GLE, μετά από περίπου τεσσεράμισι χρόνια φρεσκάρει στα σημεία το αμάξωμα με επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, μάσκα και προφυλακτήρες.

Το facelift αφορά και στην Coupe έκδοση που πλέον έχει στάνταρ το AMG Line πακέτο. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα νέο πολύ-λειτουργικό τιμόνι από την S-Class με απτικούς διακόπτες. Ταυτόχρονα, το MBUX με τις δύο οθόνες έχει νέο software προσφέροντας νέα γραφικά για το προαιρετικό Off-Road και διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Η γκάμα των κινητήρων της νέας GLE περιλαμβάνει ένα τρίο από mild-hybrid κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, μία plug-in βενζίνης και μία ντίζελ, καθώς και την AMG. Όλες οι εκδόσεις είναι στάνταρ με αυτόματα 9άρια κιβώτια και τετρακίνηση 4Matic.

Συγκεκριμένα, η GLE 450 είναι τρίλιτρη με 381 ίππους, η GLE 300 d είναι δίλιτρη με 269 ίππους και η GLE 450 d τρίλιτρη με 367 ίππους.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις είναι η GLE 400 e με δίλιτρο βενζίνης συνδυαστικής ισχύος 381 ίππων, ενώ η GLE 450 de με ντίζελ και «μεικτά» 334 άλογα. Χάρη σε μία μεγάλη μπαταρία 31,2 kWh η ηλεκτρική αυτονομία μπορεί θεωρητικά να ξεπεράσει τα 100 χιλιόμετρα.

Στην κορυφή βρίσκεται η AMG GLE 53 με τον τρίλιτρο V6 των 435 ίππων και η AMG GLE 63 S με τον τετράλιτρο V8 των 612 ίππων. Η τελευταία έκδοση έχει επιδόσεις supercar αφού χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα με την τελική να αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!