NEAPINED

Το Land Cruiser 70 είναι πιο ντούρασελ από ποτέ

Το αειθαλές Toyota Land Cruiser 70 είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και μία μοναδική περίπτωση στα χρονικά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παρουσιάστηκε το 1984 και κοντεύει να κλείσει τις τέσσερις δεκαετίες αδιάλειπτα στην παραγωγή. Και αν πολλοί θα υπέθεταν ότι ήρθε η ώρα της αποστρατείας, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην παραγωγή για το προσεχές μέλλον και μέχρι νεωτέρας.

Το γιαπωνέζικο 4×4 εφοδιάζεται με έναν V8 πετρελαιοκινητήρα των 4,5 λίτρων, που έχει πίσω του πολλά χρόνια και έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα αξιοπιστίας. Ωστόσο, υπάρχουν συζητήσεις για την αντικατάστασή του με την προσθήκη ενός τετρακύλινδρου κινητήρα βενζίνης με υβριδικό σύστημα.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Toyota σταμάτησε την παραγωγή του προσωρινά έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει την ζήτηση που σε χώρες όπως η Αυστραλία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Στη συγκεκριμένη χώρα πωλείται είτε ως SUV είτε ως pickup, με τον κινητήρα να αποδίδει 205 ίππους και 430 Νm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου.

Με τα χρόνια έχουν υπάρξει και αρκετές εξελίξεις στο σαλόνι, όπως για παράδειγμα η οθόνη αφής των 6,1 ιντσών, οι διπλοί αερόσακοι, ο κλιματισμός καθώς και συστήματα ασφάλειας όπως το ESP και το Traction Control.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button