ΑΓΩΝΕΣ

Formula 1: Με κινητήρες Ford η Red Bull;

Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν την Ford να επιστρέφει στην Formula 1 και να προμηθεύει με κινητήρες από το 2026 την Red Bull Racing.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει μεγάλη ιστορία στην Formula 1 με τον κινητήρα Cosworth DFV V8 να αποτελεί τον βασικό κινητήρα για τα μονοθέσια από το 1967 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η Ford κατείχε επίσης την ομάδα της Jaguar F1 στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και τελικά πούλησε την ομάδα στη Red Bull μετά τη σεζόν του 2004.

Μία μεγάλη επιστροφή αναμένεται στην Formula 1 από το 2026, καθώς όπως όλα δείχνουν η Ford (*η κεντρική φωτογραφία είναι από το 2015 MSA Formula) θα συνεργαστεί με την Red Bull στους κινητήρες. Οι κινητήρες θα εξελιχθούν στην πραγματικότητα και από την Red Bull Powertrains με βάση τους νέους κανονισμούς για τους κινητήρες που θα ισχύσουν για την σεζόν του 2026 και μετά.

Η Ford θα παρέχει οικονομική και τεχνική υποστήριξη με αντάλλαγμα οι κινητήρες που θα χρησιμοποιούνται από τη Red Bull Racing να χαρακτηρίζονται ως προϊόντα της Ford. Η συμφωνία της Red Bull Racing με τη Ford έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την αποτυχία συνεργασίας μεταξύ της ομάδας F1 και της Porsche.

Η Porsche ήθελε να αγοράσει το 50% της Red Bull Racing. Ωστόσο, η συμφωνία κατέρρευσε λόγω της επιμονής της Red Bull Racing -και ειδικότερα του Christian Horner- για την συνεργασία μόνο σε επίπεδο χορηγίας.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!