PINEDΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πως το Jet Broom κατατρόπωσε την Μπάρμπαρα – Ποια είναι τα άλλα 126 οχήματα που πάλεψαν με την κακοκαιρία

Μπορεί η Μπάρμπαρα να μας… αποχαιρετάει, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πως εξελίχθηκε το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, με το Jet Broom να κάνει αυτή τη φορά τη διαφορά στον εκχιονισμό των δρόμων.

Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής επιχείρησαν 126 μηχανήματα έργου ως ακολούθως:

  • 61 μεγάλα εκχιονιστικά
  • 27 μικρά εκχιονιστικά 4Χ4 για δημοτικούς δρόμους και καθαρισμό δρόμων που υπάρχει ανάγκη όπως είναι οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία όπως το Νοσοκομείο Παίδων και το Σισμανόγλειο
  • 35 φορτωτές JCB για μεταφορά άλατος και αποχιονισμό
  • 3 πλατφόρμες απομάκρυνσης εγκλωβισμένων οχημάτων

Παράλληλα με 4 οχήματα 4Χ4 η Περιφέρεια σε άριστη συνεννόηση με το ΕΚΑΒ εξυπηρέτησε από το πρωί περιστατικά μεταφοράς νεφροπαθών, ενώ τα οχήματα ήταν διαθέσιμα και για κάθε συμπολίτη μας που είχε άμεση ανάγκη διακομιδής σε δομή Υγείας ή είχε εγκλωβιστεί στην οικία του. Συνεχώς ανοικτές παρέμειναν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες

Σε ό,τι αφορά τον εκχιονισμό των δρόμων, προτεραιότητα δόθηκε και δίνεται στους μεγαλύτερους οδικούς άξονες όπως είναι η Λ. Κηφισού, η Λ. Αθηνών – ΝΕΟΑΚ – παράπλευρο Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, με το τελευταίο να χρήζει ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας, αφού η Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας περιοδικά διέκοπτε την λειτουργία της, Λ. Μεσογείων, Λ. Κηφισίας, Λ. Λαυρίου κ.ο.κ. οι οποίες παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, παρέμειναν συνεχώς ανοιχτές.

Μόνο η Λ. Κατεχάκη τα ξημερώματα της Δευτέρας έκλεισε προληπτικά για 45 λεπτά, σε συνεννόηση με την οικεία Τροχαία προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα αποχιονισμός, ενώ ανάλογη ήταν η αντιμετώπιση και στη Λεωφόρο Σχιστού, η οποία έκλεισε για περίπου 1 ώρα, τις βραδινές ώρες.

Να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Κηφισού φτάνει μέχρι τον κόμβο της Αττικής Οδού και πέραν αυτού του σημείου, την αρμοδιότητα συντήρησης έχει η Νέα Οδός, ενώ ο αποκλεισμός  ή μη της οδού, εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Τροχαίας.

Σάρωσε τα πάντα το Jet Broom

Επισημαίνεται πως καταλυτική είναι η συνδρομή του βαρέος οχήματος Jet Broom με ειδική λεπίδα 5,5 μέτρων μήκους, ικανού για αποχιονισμό 2 λωρίδων ταυτόχρονα με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα (50-60 km/h), ψεκασμό θερμού αέρα και χωρητικότητα αλατιού 9 τόνους, χάρη στο οποίο παρέμειναν ανοιχτοί οι μεγάλοι οδικοί άξονες: Λ. Κηφισού, Λ. Κατεχάκη, Λ. Μεσογείων και Λ. Κηφισίας.

Το εν λόγω μηχάνημα, ανήκει στην κατοχή της Περιφέρειας Αττικής και ο χειρισμός του γίνεται από υπαλλήλους της. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του φαινομένου δόθηκε συνδρομή στην Αττική οδό από το εν λόγω μηχάνημα, στην έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!