NEA

Γιατί η Mercedes θα συρρικνώσει την γκάμα της;

Η απόφαση για τις περικοπές αυτές έχει παρθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, με την Mercedes να θέλει να δώσει προτεραιότητα σε μοντέλα με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα γίνουν άμεσα αλλά θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Και πάλι βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες από αυτές τις αποφάσεις να αναιρεθούν στην πορεία, ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις και την κατάσταση στην αγορά.

Στόχος είναι ο εξορθολογισμός της γκάμας και η εξοικονόμηση πόρων για την επένδυση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έτσι, η Mercedes-Benz σκοπεύει να μειώσει τα μοντέλα της από 33 σε 14 μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα αυτοκίνητα που θα καταργηθούν είναι κυρίως τα station wagon, τα coupe και τα cabrio.

Τα πρώτα δύο που θα κοπούν θα είναι οι C-Class και E-Class coupe και cabrio, τα οποία θα αντικατασταθούν από ένα μοντέλο, την CLE. H C-Class wagon θα σταματήσει και αυτή να παράγεται μέχρι το 2028. Έκπληξη αποτελεί η είδηση ότι η CLS δεν θα αποκτήσει νέα γενιά μετά το 2024. Το ίδιο θα γίνει και για την AMG GT 4 Coupe.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι ότι θα καταργηθούν και οι κουπέ εκδόσεις των crossover, τα GLC Coupe και GLE Coupe όταν ολοκληρωθεί η ζωή και της επόμενης γενιάς τους. Μένει να δούμε αν θα καταργηθούν εντελώς ή θα αντικατασταθούν με αντίστοιχα ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα Station Wagon και τα Shooting Brake θα είναι οι εκδόσεις που σίγουρα θα αποτελέσουν παρελθόν, μεταξύ των οποίων και η τρίτη γενιά της CLA η οποία θα είναι ηλεκτρική και η τελευταία με έκδοση Shooting Brake.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!