NEAPINED

Τα SUV πρέπει να εγκαταλειφθούν για χάρη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Για λόγους βάρους και αεροδυναμικής θα δούμε σταδιακά να επιστρέφουν τα πιο παραδοσιακά σχήματα των σεντάν και των hatchbacks.

«Οι κατασκευαστές θα πρέπει να στραφούν σε πιο χαμηλά και αεροδυναμικά σχήματα έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την μέγιστη αυτονομία στα ηλεκτρικά. Ιδανικό θα ήταν να μειωθεί αισθητά και το βάρος, αλλά αυτό είναι κάτι πιο δύσκολο», είπε σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar ο CEO της Citroen, Vincent Cobee.

Ο ίδιος είπε στη συνέχεια πως ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αυτονομία και στις υψηλές ταχύτητες. Ωστόσο, μία μείωση του βάρους π.χ. κατά 50 κιλά έχει σχεδόν μηδενική επίπτωση στην αυτονομία.

Ο Cobee είπε πως δεν χρειάζεται να υπάρχουν πολύ μεγάλες μπαταρίες και ακριβότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά ένα πιο πυκνό δίκτυο φόρτισης με καλύτερο προγραμματισμό.

Επίσης υποστήριξε ότι δεν χρειάζονται μεγάλες μπαταρίες, καθώς προσθέτουν έξτρα βάρος, αλλά θα πρέπει να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ελαφριά και πιο αεροδυναμικά, ώστε να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητά τους.

Μάλιστα, επιβράβευσε τους κανονισμούς που ισχύουν στην Γαλλία. Σύμφωνα με αυτούς τα ηλεκτρικά άνω των 2,4 τόνων βάρους δεν ισχύουν οι επιδοτήσεις. Μάλιστα, θεωρεί πως το όριο πρέπει να μειωθεί στους 2 τόνους.

Τα EV πρέπει να γίνουν πιο αεροδυναμικά και ελαφρύτερα. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει η σχεδίασή τους και να εγκαταλειφθούν τα SUV σχήματα επιστρέφοντας στα sedan και hatch αμαξώματα. Τα οποία είναι και πιο απολαυστικά στην οδήγηση. Μόδα είναι και γυρίζει. Εσείς, τι λέτε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!