NEA

Τα παιδιά ενημερώνονται για το οφέλη της ανακύκλωσης

Με έντονο το ενδιαφέρον συμμετοχής από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής συνεχίστηκε και την εβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου 2023, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης TheGreenCity, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για τη 2η εβδομάδα του Φεβρουαρίου μαθητές από 23 σχολεία σε 22 Δήμους της Αττικής συμμετείχαν και ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση και το πρόγραμμα επιβράβευσης. Πιο συγκεκριμένα για την εβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα εξής σχολεία των Δήμων:

3ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη, 3ο ΓΜΝ Πετρούπολης, 2ο ΓΜΝ Αργυρούπολης, 1ο ΔΣ Αλίμου, 1ο ΔΣ Ταύρου, 10ο ΔΣ Αγ. Δημητρίου, 8ο ΔΣ Παλαιού Φαλήρου, 13ο ΔΣ Κορυδαλλού, 5ο και 10ο ΔΣ Αγ. Αναργύρων, 1ο ΔΣ Αγ. Βαρβάρας, 3ο ΔΣ Ασπρόπυργου, 5ο ΔΣ Χαϊδαρίου, 20ο ΔΣ Ιλίου, Παλλάδιο ΔΣ Ν. Σμύρνης, 5ο ΔΣ Αμαρουσίου, 1ο ΔΣ Αιγάλεω, 3ο ΓΜΝ Ρέντη, 5ο ΔΣ Μεταμόρφωσης, ΓΜΝ Μαραθώνα,17ο ΔΣ Περιστερίου, 2ο ΔΣ Γαλατσίου και 5ο ΝΗΠ Ελευσίνας.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα για τους μαθητές των σχολείων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητά της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμά μας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμά τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, είτε μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!