NEA

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

Με πολύ γκάζι μπήκε η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου τον πρώτο μήνα του έτους, όπως αυτό φανερώνουν τα στοιχεία νέων και μεταχειρισμένων οχημάτων εξωτερικού.

Συγκεκριμένα η  Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι κατά το μήνα Ιανουάριο του 2023 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 21.129 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 14.044 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 50,4%.

Μείωση 12,1% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία για πρώτη φορά αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) τον Ιανουάριο του έτους 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2023 ανέρχονται σε 11.638 έναντι 6.057 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 92,1%.

Από το παρακάτω εικονογράφημα φαίνεται ότι η κορυφή είναι υπόθεση της Toyota, της Hyundai αλλά και της Peugeot.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!