NEA

Έχεις οικολογική συνείδηση;

Απόδειξε το σήμερα! – Πόσα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν καθημερινά λόγω του μετρό;

Όλοι καθημερινά πολιορκούμαστε από τις αρχές της αειφορίας και της πράσινης ανάπτυξης και των ωφελειών που προκύπτουν στο περιβάλλον, από την καθιέρωση των παραπάνω.

Από τη μια προγράμματα ανανέωση των ηλεκτρικών συσκευών και οχημάτων, από την άλλη προγράμματα επιδότησης φωτοβολταϊκών και πάει λέγοντας. Πολύ ορθά μέτρα θα σημειώσει κάποιος, αφού ο στόχος ο μεγάλος είναι η μείωση του C02 στην ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, όλα αυτά τα μέτρα απαιτούν χρόνο και χρήμα για να αποδώσουν. Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να βάλει ένα λιθαράκι στο στόχο της απανθρακοποίησης “τώρα”;

Να κάνει χρήση των μέτρων σταθερής τροχιάς. Σήμερα, αύριο και κάθε μέρα! Για ποιο λόγο; Επειδή με τη χρήση του μετρό του τραμ και του ηλεκτρικού 186.266 λιγότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανά ημέρα.

Την ίδια στιγμή, 3.26 εκ. χιλιόμετρα  εξοικονομεί η πόλη από τη χρήση ΜΣΤ, ενώ η σε 33.19 MWh υπολογίζεται η εξοικονομούμενη ενέργεια ανά ημέρα, με βάση τα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ.

Και όλα τα παραπάνω σημαίνουν 989 λιγότεροι τόνοι CO2/ημέρα στην ατμόσφαιρα της πόλη. Σε αυτά δεν προσθέσαμε και τα πιθανά τροχαία που δε θα προκύψουν από τη χρήση των ΜΜΜ.

Μήπως  τελικά ήλθε η ώρα να δείξουμε τον οικολογικό μας χαρακτήρα και να μην περιμένουμε να γίνει ο ήλιος… Πράσινος; 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!