NEA

Δώστε… Tesla στον λαό – Φθηνότερα και από ένα μέσο θερμικό όχημα

Σε τιμή φθηνότερη από ένα βενζινοκίνητο όχημα προσφέρεται πλέον Model 3 της Tesla στην αγορά των ΗΠΑ και πλέον έχει ρίξει το γάντι στους ανταγωνιστές της για φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χωρίς την κρατική βοήθεια το φθηνότερο όχημα της Tesla ξεκινά από 42.990 δολάρια. Μάλιστα όταν προστεθεί και η κρατική επιδότηση η τιμή εκκινεί στα 35.500 δολάρια, πάντα για την αγορά των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, το Model 3 ξεκινά πλέον από τα 44.990 ευρώ και το Model Y από τα 46.990 ευρώ. Στις τιμές αυτές δε συμπεριλαμβάνεται η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ύψους 8.000 ευρώ. Γεγονός που διαμορφώνει τις τιμές εκκίνησης των δύο μοντέλων στα 36.990 ευρώ και 38.990 ευρώ αντίστοιχα.

Τώρα αν πιστεύετε ότι η ξεκίνησε ο κατήφορος στις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων… μάλλον, θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια ακόμα. Και ποια θα θεωρείται μια ανταγωνιστική τιμή για ένα ηλεκτρικό όχημα σε σχέση με ένα όχημα με θερμικό κινητήρα; Αυτός είναι ένας ακόμη δύσκολος γρίφος.

Πάντως, ηλεκτρικό με αυτονομία 500 χιλιόμετρα και τιμή 15.000 ευρώ δύσκολα θα δούμε. Την ίδια στιγμή να τονιστεί ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές μάλλον έχουν τη σκέψη τους στην τσέπη τους και πως θα ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες παρά πως θα αγοράσουν ένα ακριβό ηλεκτρικό όχημα.

Απόδειξη τούτου το γεγονός ότι τον πρώτο μήνα του έτους το πρώτο όχημα σε πωλήσεις στην ΕΕ ήταν το θερμικό Sandero. Συγκεκριμένα, η  Dacia πούλησε 19.346 μονάδες του μικρού hatchback τον περασμένο μήνα κερδίζοντας τον τίτλο του πλέον καλοπουλημένου μοντέλου για τον Ιανουάριο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!