NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θα μπορούσαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζουν σε σειρά;

Αν θεωρείτε πως η καθημερινότητα μας είναι μπλεγμένη με τα καλώδια των ηλεκτρικών μας συσκευών, που να δείτε τι έχει να γίνει αν γίνει πραγματικότητα μία σχετική πατέντα.

H ηλεκτροκίνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πεδίο γύρω από το δίκτυο και τις δυνατότητες φόρτισης των EV. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει και ένα μεγάλο ζήτημα/ κομφούζιο που μπορεί να δημιουργηθεί όταν σε ένα σημείο μαζεύονται την ίδια στιγμή πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να φορτίσουν.

Μία μελλοντική λύση περιγράφεται σε μια πατέντα που κατέθεσε πρόσφατα η Ford στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Αυτή η πατέντα περιγράφει κάτι ανάλογο με την τεχνολογία επικοινωνίας V2X (Vehicle-to-everything) όπου ένα αυτοκίνητο μπορεί να επικοινωνεί με ένα άλλο ή τις υποδομές. Έτσι και στην πατέντα, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να φορτίζει άλλα που βρίσκονται σε σειρά. Κάτι σαν ένα πολύπριζο…

Συγκεκριμένα, η όλη πατέντα αναφέρει πως ένα ηλεκτρικό πλατφόρμας 400V / 800V μπορεί να λειτουργήσει σαν extender ώστε να μπορούν να φορτιστούν διαδοχικά. Για παράδειγμα, το πρώτο μπορεί να έχει τον ρόλο του master και τα υπόλοιπα να ακολουθούν ως slave και να φορτίζουν με την σειρά.

Κάθε ηλεκτρικό μπορεί να έχει μια έξτρα υποδοχή εξωτερικής φόρτισης υψηλής ισχύος (π.χ. στο Ford F-150 Lightning υπάρχει μία τέτοια, αλλά για εξωτερικές ηλεκτρικές συσκευές μικρής ισχύος) και μέσω μίας εφαρμογής να καθορίζεται το διαδοχικό επίπεδο φόρτισης ανά αυτοκίνητο.

Εννοείται πως η όλη τεχνολογία ακούγεται και δείχνει πολύπλοκη με πολλά «κενά» (όπως της υπερθέρμανσης κ.α.). Ωστόσο, για σε έναν εταιρικό στόλο θα μπορούσε μία τέτοια δυνατότητα να διευκολύνει την ταυτόχρονη φόρτιση δεκάδων EV δίχως να απαιτείται η εγκατάσταση πολλαπλών φορτιστών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!