NEAPINED

Ο εσωτερικός κόσμος της νέας Mercedes-Benz E-Class

Μέχρι να δούμε την πλήρη αποκάλυψη της νέας E-Class η γερμανική εταιρία μας δίνει τις πρώτες εικόνες από το εντυπωσιακό ταμπλό της νέας γενιάς.

Η νέα Ε-Class θα συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία από την S-Class και την EQE, ενώ όλοι κινητήρες της θα έχουν ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V.

Οι δίλιτροι τετρακύλινδροι βενζίνης και ντίζελ θα αποδίδουν μέχρι και 270 ίππους. Οι τρίλιτροι εξακύλινδροι έως 360, ενώ οι κορυφαίες ΑMG 53 και AMG 63 θα είναι δίλιτρες και plug-in υβριδικές με την συνδυασμένη ισχύ να ξεπερνά τα 600 άλογα.

Προς το παρόν θα αρκεστούμε στις φωτογραφίες που μας δείχνουν το ταμπλό της νέας E-Class. Προαιρετικά υπάρχει το MBUX Superscreen που περιλαμβάνει συνολικά τρεις οθόνες. Η διαφορά με το Hyperscreen της S-Class είναι πως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δεν είναι ενσωματωμένος στο σύνολο.

Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης το σύστημα μαθαίνει τις συνήθεις οδηγού και επιβατών και κάνει προ-ρυθμίσεις. Όλες οι λειτουργίες στο ταμπλό ελέγχονται από έναν μόνο υπολογιστή προκειμένου οι Over the Air (OTA) αναβαθμίσεις να είναι πιο εύκολες και αποτελεσματικές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το επίσης προαιρετικό ηχοσύστημα 4D Surround της Burmester, με το οποίο και σύμφωνα με τη Mercedes «βλέπει» κανείς τον ήχο μιας και συμμετέχει και το σύστημα εσωτερικού φωτισμού.

Από κει και πέρα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης εφαρμογών τρίτων όπως είναι το TikTok, τα Angry Birds, το Webex ή το Zoom. Όταν η E-Class κινείται ο οδηγός δεν μπορεί να δει τι προβάλλεται στην οθόνη μπροστά από το συνοδηγό. Όταν είναι ακίνητη χάρη στην προαιρετική κάμερα στο ταμπλό μπορεί ο οδηγός να πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!