NEA

Το Mitsuoka Viewt είναι ένα Yaris με Jaguar στιλάκι

Παγκοσμίως ο αυτοκινητιστικός αχταρμάς έχει να επιδείξει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμη και ένα τόσο άσχημο κατασκεύασμα.

Η Mitsuoka είναι μία σοβαρή εταιρία από την Ιαπωνία, η οποία από την δεκαετία του 1960 εξειδικεύεται στην μετατροπή και την αναβάθμιση διαφόρων τετράτροχων. Πολλές φορές όμως οι μετατροπές είναι τόσο ιδιαίτερες και τόσο σύμφωνες με τα γιαπωνέζικα γούστα που στο μάτι ενός Ευρωπαίου μπορεί και να φαίνονται γελοίες.

Όπως και α έχει το εικονιζόμενο μοντέλο που βλέπετε ονομάζεται Viewt και έχει ως βάση ένα Toyota Yaris. Είναι κατά 70 χιλιοστά μακρύτερο από ένα κανονικό Yaris και διαθέτει μικρούς τροχούς με χρωμιωμένα καλύμματα. Στην πολύ ιδιαίτερη αισθητική του ανήκουν και τα στρόγγυλα φωτιστικά σώματα με την μάσκα μπροστά αλλά και το όλο σύνολο να μας παραπέμπει σε Jaguar της δεκαετίας του 1960.

Η καμπίνα έχει λιγότερες επεμβάσεις και ενώ φαίνεται τόσο φυσιολογική είναι τόσο παράταιρη από το αμάξωμα. Στο τιμόνι βλέπετε και το λογότυπο της Mitsuoka που ζητά στην Ιαπωνία 23.000 δολάρια. Συγκριτικά, να πούμε πως ένα απλό Yaris κοστίζει περίπου τα μισά. Τώρα, γιατί να αγοράσει κάποιος το Viewt, αυτός και η ψυχή του το ξέρουν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!