NEAPINED

Αυτό είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Κίνα

Μπορεί τα μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να προσελκύουν τα βλέμματα στους δρόμους, ωστόσο στην Κίνα ο ηγέτης των δρόμων είναι ένα μίνι EV.

Πρόκειται για το Wuling Hongguang MINI EV, το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα το 2022. Το οποίο δεν ξεπερνά σε μήκος τα τρία μέτρα και για την κίνησή του έχει τρεις εκδόσεις με μοτέρ 15 kW, 20 kW και 30 kW με αντίστοιχα μία μπαταρία λιθίου-ιόντων 9,2 kWh, 13,8 kWh και 26 kWh.

Συγκεκριμένα, το 2022 το Wuling Hongguang ξεπέρασε το ορόσημο των 400.000 ετήσιων πωλήσεων, ενδεικτικό του γεγονότος ότι ο παγκόσμιος πολίτης θέλει μικρό και φθηνό ηλεκτρικό όχημα.

Σε ό,τι αφορά , Στην δεύτερη θέση το 2022 βρίσκεται το Tesla Model Y (+97,1%) παραμένει στη 2η θέση  ενώ το Tesla Model 3 (-17,2%) πέφτει από την τρίτη θέση  στην 7η, πάντα στην αγορά της Κίνας.

Το Wuling Mini EV είναι ένα μίνι αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο 4 θέσεων. Υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις: Η βασική έκδοση, η έκδοση Makaron, η έκδοση Gameboy και η έκδοση Convertible. Το εύρος τιμών είναι στις περίπου 4.800 με 14.700 δολάρια.

Στην Κίνα το 2022, τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) αυξήθηκαν κατά 81,6%  και έφτασαν τις 5.365.000 μονάδες. Τα υβριδικά οχήματα με πρίζα (PHEV) αυξήθηκαν κατά 150%  φτάνοντας τις 1.518.000 μονάδες.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας είναι ανάλογα της τιμής του κινεζικού μοντέλου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!