NEAPINED

21 Μαρτίου ξεκινά η επανάσταση της Ford

Η Ford ετοιμάζεται να λανσάρει τα πρώτα ηλεκτρικά που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB της VW – Το μικρότερο θα τοποθετείται πάνω από το ηλεκτρικό Puma και το μεγαλύτερο πάνω από την Mustang Mach-E.

Μέσω ενός νέου tweet που δείχνει τον Amko Leenarts, υπεύθυνου σχεδιασμού της Ford, ο Martin Sander, γενικός διευθυντής του προγράμματος Ford Model e Ευρώπης, μας προαναγγέλλει τα δύο επερχόμενα ηλεκτρικά της μάρκας. Πρακτικά, τα δύο μοντέλα θα χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες των ID.4 και ID.5, αντίστοιχα.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό με την κωδική ονομασία «Medium-size Crossover» και θα κατασκευάζεται στην Κολωνία της Γερμανίας. Παράλληλα, η Ford έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της και για ένα «Sport Crossover».

Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει εικόνες από το πρώτο, το οποίο θα είναι πιο τετράγωνο και χωρίς τις καμπύλες και τις χαρακτηριστικές γραμμές του ID. 4. Το τεχνολογικό υπόβαθρο θα έχει προφανώς μεγαλύτερη σχέση με τα VW, ενώ θα υπάρχει και ανάλογη σπορ τετρακίνητη GTX έκδοση.

Υπενθυμίζεται πως η Ford Ευρώπης έχει δεσμευτεί να γίνει πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Και για να το πετύχει σταδιακά θα αντικαθιστά/ καταργεί συμβατικά μοντέλα (όπως το Fiesta ή το Focus) με νέας γενιάς ηλεκτρικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!