NEA

Δε θα πιστεύετε πόσο πωλήθηκε ένα Ford Sierra Cosworth

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι πολύ δύσκολα θα ξεπερνούσε τα 200.000 ευρώ, ήδη πολλά χρήματα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η τελική τιμή ήταν σχεδόν τέσσερις φορές πιο πάνω!

Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας είχε μείνει πάντως εκτός αγωνιστικής δράσης, για αυτό βρισκόταν και σε εξαιρετική κατάσταση. Να φανταστείτε πως είχε διανύσει μόλις 8.356 χιλιόμετρα. Και κάπως έτσι αυτό το Ford Sierra Cosworth της δεκαετίας του 1980 κατάφερε να πωληθεί για 700.000 ευρώ!

Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα απλό Cosworth αλλά για την σπάνια τρίθυρη έκδοση RS500 που είχε πάρει έγκριση τύπου για αγώνες. Το 1986 απαιτούνταν από την FIA η παραγωγή τουλάχιστον 5.000 μονάδων για να δοθεί έγκριση από την FIA αλλά στην Ford βρήκαν ένα κενό στους κανονισμούς και τελικά χρειάστηκε μόλις 500 αυτοκίνητα.

Για την εποχή ο δίλιτρος κινητήρας της Cosworth δεν απέδιδε κάποια τρομερή ιπποδύναμη αφού έφτανε τα 220 άλογα. Ωστόσο, το όλο σύνολο με τις περιποιήσεις της Cosworth και την αντοχή στην σκληρή χρήση ήταν αρκετά ώστε το RS500 να έχει πολλές αγωνιστικές επιτυχίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!