NEA

Οι 10 χειρότερες συνήθειες οδήγησης: Πόσες έχετε κάνει;

Όλοι έχουμε κακές συνήθειες οδήγησης, αλλά κάποιοι από εμάς έχουμε περισσότερες από άλλους. Εδώ είναι η λίστα μας με τις 10 χειρότερες συνήθειες οδήγησης.

10 -> Στάθμευση σε Παράνομους χώρους
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι χώροι στάθμευσης παρακολουθούνται αρκετά στενά, οι οδηγοί συνεχίζουν να σταθμεύουν εκεί που δεν πρέπει. Αυτό περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, πεζοδρόμια, πάρκιγκ κλπ.

9 -> Επιτάχυνση όταν το φανάρι είναι κίτρινο
Αυτή είναι μια κακή συνήθεια, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συγκρούσεις. Πολλοί είναι αυτοί που πατάνε γκάζι όταν το φανάρι γίνεται κίτρινο “σίγουροι” ότι οι άλλοι οδηγοί δεν θα ξεκινήσουν.

8 -> Αγνόηση των σημάτων οδικής κυκλοφορίας
Δυστυχώς, πολλοί οδηγοί δεν είναι οι υπάκουοι στα σήματα κυκλοφορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια οδηγών και χρηστών των οδών. Τώρα τελευταία στην Ελλάδα είναι πολύ συχνό και το φαινόμενο να κινούνται οχήματα ανάποδα στο οδικό δίκτυο…προκειμένου να προσεγγίσουν την κατοικία τους γρηγορότερα.

7 -> Μη έλεγχος τυφλών σημείων
Τα τυφλά σημεία στα οχήματα είναι ύπουλα και επικίνδυνα! Πόσες φορές, ενώ κοιτάς τον καθρέφτη στο αυτοκίνητο σου, δε βλέπεις παραπλεύρως άλλα οχήματα! Φροντίστε πάντα να ελέγχετε όχι μόνο τον κατάλληλο καθρέφτη όταν αλλάζετε λωρίδα, αλλά και να κοιτάτε και τον κεντρικό καθρέφτη του οχήματος σας για καλύτερο έλεγχο.

6 -> Μη τήρηση της προτεραιότητας
Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε έναν αυτοκινητόδρομο που όταν οι 3 λωρίδες γίνονται 2 οι οδηγοί συναγωνίζονται να εισέλθουν πρώτοι στη λωρίδα που έχει συγχωνευθεί; Εδώ θα πρέπει ο κάθε οδηγός να υπακούσει στον ΚΟΚ και να παραχωρήσει προτεραιότητα. Σε κάθε περίπτωση η παραχώρηση προτεραιότητας ακόμα και να έχει δίκιο αυτός που την παραχωρεί θα σας βγάλει από μπελάδες…

5 -> Μη χρήση φλας
Αν δεν πείτε στους άλλους πού πηγαίνετε, πώς μπορείτε να περιμένετε να το ξέρουν; Η αλλαγή λωρίδας ή η στροφή χωρίς σήμα απομακρύνει τους άλλους και θα μπορούσε να σας φέρει σε κίνδυνο. Το χειρότερο είναι όταν οι οδηγοί επιβραδύνουν για να στρίψουν χωρίς να ανάψουν το φλας.

4 -> Σφήνες
Όταν βιάζεστε, συχνά εύχεστε οι δρόμοι να ήταν εντελώς καθαροί από οχήματα, ώστε να πάτε γρήγορα στον προορισμό σας… Άλλοι πάλι επιλέγουν να κάνουν σφήνες…και να ρισκάρουν να εμπλακούν σε καραμπόλα. Μην βάζετε τον εαυτό σας σε αυτή την κατάσταση. Σπεύδε βραδέως έλεγαν οι αρχαίοι…

3 -> Αργή κίνηση οχημάτων που δημιουργεί ουρά
Εάν θέλετε να πάτε πιο γρήγορα, απλά περάστε με το αυτοκίνητο σας από την άλλη λουρίδα πάντα με ασφάλεια και μην κολλάτε στον προφυλακτήρα του εμπρόσθιου οχήματος.

2 -> Οδήγηση πάνω από το όριο
Η οδήγηση πάνω από το όριο ταχύτητας είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. Απλώς σκεφτείτε: πόσα άσχημα περιστατικά θα αποφευχθούν εάν όλοι τηρούσαμε τα αναγραφόμενα όρια ταχύτητας;

1 -> Χρήση του κινητού σας τηλεφώνου ενώ οδηγείτε
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα των τελευταίων ετών, και δυστυχώς, έχει γίνει κοινό στους περισσότερους οδηγούς εκεί έξω στις μέρες μας. Το να μιλάτε στο κινητό σας ενώ οδηγείτε, αυτό αποσπά την προσοχή και η αποσπασματική οδήγηση είναι επικίνδυνη οδήγηση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!