NEA

Πώς πάνε οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Τουρκία; Ποια εταιρία έκπληξη προηγείται;

Μπορεί η οικονομική κρίση και ο πληθωρισμός να ροκανίζει τα νοικοκυριά τής Τουρκίας ωστόσο η αγορά του αυτοκινήτου κινείται με ρυθμούς ρεκόρ.

Συγκέντρωση οι πωλήσεις νέων ελαφρών οχημάτων στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 63,4% από έτος σε έτος τον Φεβρουάριο φτάνοντας τις 81.148 μονάδες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Φεβρουαρίου των 58.504 μονάδων που είχε σημειωθεί το 2021.

 Συνολικά τους δύο πρώτους μήνες του έτους,  οι πωλήσεις στη γειτονική χώρα ανέρχονται σε 132.042, σημειώνοντας αύξηση 50,4% έναντι του 2022.

Στο μεταξύ η Fiat σαρώνει σημειώνοντας άνοδο (+183,5%)  τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της από έτος σε έτος, φτάνοντας το μερίδιο του 23,8%, το υψηλότερο από τον περασμένο Ιούλιο (26,2%). Μάλιστα το μερίδιο της Fiat είναι μεγαλύτερο στην Τουρκία από ότι στην Ιταλία που είναι 11,7%.

Δευτέρα δύναμη είναι η Renault που σημείωσε άνοδο +44,2% τον Φεβρουάριο και πέτυχε μερίδιο αγοράς 10,9%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ford με άνοδο πωλήσεων +70,2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με πέρυσι και την ίδια στιγμή πέτυχε μερίδιο αγοράς  10%.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!