NEA

Επένδυση της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo στην Κρακοβία

Η γνωστή εταιρεία Volvo ανοίγει έναν νέο τεχνολογικό κόμβο στην Πολωνία, τον τέταρτο στον κόσμο και τον δεύτερο εκτός Σουηδίας.

Πρόκειται για ένα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στην Κρακοβία, το οποίο θα απασχολεί έως και 600 άτομα και θα είναι μέρος του σχεδίου της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την εξ ολοκλήρου ηλεκτρική της μετάβαση με ορίζοντα το 2030.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Κρακοβία επιλέχθηκε επειδή «η πόλη είναι ένα αναδυόμενο τεχνολογικό κέντρο, με ευρύ δίκτυο εταιρειών τεχνολογίας στην περιοχή και εδραιωμένο τομέα τηλεπικοινωνιών».

Η εταιρεία διαθέτει ήδη τεχνολογικά κέντρα στη Στοκχόλμη και στη Λουντ στη Σουηδία, καθώς και ένα στην Μπανγκαλόρ στην Ινδία. Χρονικά, υπολογίζεται ότι το Κέντρο θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με αρχική απασχόληση 120 ατόμων και σταδιακή αύξηση σε 500-600 υπαλλήλους έως το 2025.

Αν και η Πολωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ηλεκτρικών οχημάτων στην ΕΕ, με μόνο το 3,6% των νέων ταξινομημένων αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά, η χώρα εξελίσσεται σε σημαντικό κόμβο παραγωγής.

Το 2020, έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ηλεκτρικών λεωφορείων της ΕΕ, μέσω της Solaris (πολωνικής εταιρείας πλέον ισπανικής ιδιοκτησίας). Στη συνέχεια, το 2021 ανακοινώθηκε ότι η Πολωνία θα φιλοξενήσει την πρώτη εγκατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία από τις πρώτες στον κόσμο για την επεξεργασία μεταχειρισμένων μπαταριών αυτοκινήτων και άλλων τύπων απορριμμάτων από ηλεκτρικά οχήματα.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο, επενδύσεις σε εγκαταστάσεις επί πολωνικού εδάφους έχουν πραγματοποιηθεί και από την κορεατική SK Nexilis.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!