NEA

Μεγάλες αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι κατασκευαστές Stellantis, Ferrari, Iveco και CNH Industrial έχουν υπογράψει συμφωνίες με συνδικάτα του κλάδου αυτοκινήτων στην Ιταλία που προβλέπουν αύξηση μισθών τουλάχιστον 11% σε διάστημα δύο ετών για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις του πληθωρισμού ρεκόρ.

Οι βασικοί μισθοί θα αυξηθούν κατά 6,5% από τον Μάρτιο του 2023 και άλλο 4,5% τον Ιανουάριο του 2024, ανακοίνωσαν αυτές οι ομάδες και τα συνδικάτα.

Εκτός από αυτές τις αυξήσεις μισθών, υπάρχει ένα μπόνους 400 ευρώ που καταβάλλεται σε δύο δόσεις το 2023 αλλά και άλλες παροχές, όπως κουπόνια καυσίμων ή επιστροφές υγειονομικής περίθαλψης έως 200 ευρώ. 

Οι εργαζόμενοι της Ferrari θα λάβουν επίσης «μπόνους ανταγωνιστικότητας» έως και 13.500 ευρώ για τα αποτελέσματα του 2022.

Το καθαρό κέρδος της διάσημης μάρκας αναρριχήθηκε κατά 12,7% και έφτασε τα 939 εκατομμύρια ευρώ το 2022, σημειώνοντας «νέο ρεκόρ», όπως ανακοίνωσε ο όμιλος στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τέλος, στη Γαλλία, οι εργαζόμενοί της θα επωφεληθούν ως τέτοιοι από τουλάχιστον 4.300 ευρώ μεικτά (3.882 ευρώ καθαρά), δηλαδή 300 ευρώ περισσότερα από το 2022.

Αυτό το μέτρο κινήτρου έρχεται εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 5,3% για το έτος 2023 στη Γαλλία, η οποία διαπραγματεύτηκε τον Δεκέμβριο με τους κοινωνικούς εταίρους.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!