MUST_READNEAPINED

Σε πόσες ώρες βάφεται ένα αυτοκίνητο;

Ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής μπορεί να χρειάζεται μερικές μόλις ώρες. Ωστόσο, μία Bugatti μπορεί να θέλει και ένα μήνα!

Υπάρχουν πολλά και διάφορα που μπορούν να δικαιολογήσουν τα εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει ένα supercar. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Bugatti όπου το κάθε τι είναι κατασκευασμένο στο «χέρι» και με εξαιρετική ευλάβεια σε ό,τι αφορά στη λεπτομέρεια και την πιστότητά του. Ακόμη και στο βάψιμο του…

Συγκεκριμένα, κάθε εξάρτημα σε ένα νέο αυτοκίνητο Bugatti είναι βαμμένο ξεχωριστά και δεν τοποθετείται πάνω στο αυτοκίνητο, αν δεν αποκτήσει το καλύτερο δυνατό φινίρισμα.

Προτού περαστεί η πρώτη βασική στρώση ασταριού, οι ειδικοί κάνουν μια ενδελεχή επιθεώρηση για μικροσκοπικά κοιλώματα χρησιμοποιώντας όχι μηχανήματα, αλλά την όρασή τους και την αφή από τα χέρια τους. Ακολουθούν δύο στρώσεις αστάρι με ένα λεπτό ενδιάμεσο φιλμ κατά της διάβρωσης φτάνοντας τις 100 εργατοώρες!

Στη συνέχεια διεκπεραιώνονται διάφορα στάδια βαφής και λείανσης που επαναλαμβάνονται μέχρι να το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό. Μόνο όταν όλα τα πάνελ έχουν τις τέλειες επιφάνειες, οι ειδικοί μπορούν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.

Οι μετρ της φανοποιίας αναλύουν κάθε πάνελ ξεχωριστά, καθώς η Bugatti χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά για το αμάξωμα, το κάθε ένα από τα οποία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά στην βαφή του.

Στο τελικό στάδιο της βαφής απαιτούνται περίπου τέσσερις μέρες γυαλίσματος με την πιο περίπλοκη διαδικασία που υπάρχει. Και κάπως έτσι η διαδικασία βαφής μιας Bugatti ολοκληρώνεται μετά από 600-700 ώρες. Υπερβολή ή όχι, έτσι έχουν τα πράγματα αγγίζοντας την τελειότητα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!