NEAPINED

Το Dodge Challenger SRT Demon 170 βάζει φωτιά στην άσφαλτο!

Πρόκειται για ένα από τα πιο κολασμένα muscle car -με 1.040 ίππους- που έχει να επιδείξει η αμερικανική εταιρία προτού πάρει το δρόμο για τον εξηλεκτρισμό της.

Το αμερικανικό muscle car μοιάζει σαν τους τελευταίους των Μοϊκανών και θα παραχθείi σε μόλις 3.000 αυτοκίνητα για τις ΗΠΑ και άλλα 300 για τον Καναδά. Και όλα τους θα ξεπουλήσουν σε χρόνο dt, έστω και αν η τιμή τους δεν ξεπερνά τις 96.666 δολάρια. Μπορεί να μην ακούγονται λίγα ούτε καν για τους Αμερικανούς, αλλά αυτή είναι η μόνη ευκαιρία να έχουν ένα από τα πιο καυτά και τελευταία Dodge.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο V8 των 6,2 λίτρων ο οποίος όταν καίει απλή αμόλυβδη η ισχύς του είναι κάπου στους 900 ίππους. Με καύσιμο E85 που έχει υψηλότερα οκτάνια η ισχύς εκτοξεύεται στα 1.040 άλογα και η ροπή στα 1.280 Nm.

Ο V8 που έχει δεχτεί αρκετές επεμβάσεις στο μηχανικό υπερσυμπιεστή των 3,0 λίτρων (από τα 2,7) και σε άλλα του μέρη, ενώ έχει και αυτόματο σύστημα με το οποίο προσαρμόζει την λειτουργία του ανάλογα με το είδος του καυσίμου και το πόσο αιθανόλη περιέχει.

Χάρη σε αυτά τα νούμερα, και την μείωση του βάρους, καταφέρνει να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 1,66 δευτερόλεπτα ενώ κάνει και τα 0-400 μέτρα σε μόλις 8,91 δλ. με ταχύτητα εξόδου τα 243,28 χλμ./ώρα.

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με ειδικό σύστημα εκκίνησης για αγώνες dragster. Tα θηριώδη πίσω ελαστικά είναι διαστάσεων 315/50R17, ειδικά σχεδιασμένα για αγώνες dragster και εμπρός 245/55 R18. Μέσα σε όλα τα εξτρά που προσφέρει η εταιρία μαζί με το μοντέλο είναι και ένα σετ για αγωνιστική χρήση dragster που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αλεξίπτωτο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!