NEAPINED

Ποιό είναι το μέλλον της Seat;

Από τη στιγμή που η Cupra έχει αποκτήσει μία κεκτημένη δυναμική η μοίρα της Seat ακούγεται προδιαγεγραμμένη.

Στο VW Group έχουν εντυπωσιαστεί με την απήχηση και την δημοφιλικότητα που έχει η Cupra. Επόμενο είναι η μάρκα με το tribal σήμα να έχει επισκιάσει την μητρική Seat. Μάλιστα, σε σημείο που να την εκτοπίσει ως μία εταιρία μικροκινητικότητας και παραγωγής ηλεκτρικών σκούτερ αλλά και υπηρεσιών car-sharing.

Το αφεντικό και των δύο εταιριών Wayne Griffiths δήλωσε σε συνέντευξή του στη Βαρκελώνη: «Βλέπω να υπάρχει μία εναλλακτική διάσταση στις σύγχρονες πόλεις, μία νέα τάση για την ιδιοκτησία των αυτοκινήτων με περισσότερες συνδρομητικές υπηρεσίες και κοινή χρήση».

Έτσι, η Seat θα αναλάβει την εξέλιξη των μικρών ηλεκτρικών μοντέλων του VW Group (των VW, Skoda και Cupra), όπου η κερδοφορία αναμένεται να είναι περιορισμένη. Συγκεκριμένα, το γκρουπ επενδύει 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να μετατρέψει τα εργοστάσια της Seat στην Ισπανία ​​σε έναν ευρωπαϊκό κόμβο που θα παράγονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκεί θα κατασκευάζονται και τα Cupra που σε βάθος χρόνο θα γίνουν όλα ηλεκτρικά. Χαρακτηριστικό είναι πως στα μικρά ηλεκτρικά δεν θα υπάρχει η Seat αλλά το Cupra Raval.

Έτσι, η Seat θα πορευτεί με την υπάρχουσα γκάμα μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μέχρι το Euro 7 να καταστήσει εντελώς ασύμφορη την παραγωγή τους και από εκεί και μετά η Seat να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο με το μέλλον της να είναι άδηλο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!