NEAPINED

Το TVR Cerbera Speed 12 ήταν ένα πραγματικό θηρίο [video]

Μέχρι να μάθουμε πως πωλείται ακόμη και εμείς αγνοούσαμε την ύπαρξη αυτού του ενός και μοναδικού αυτοκινήτου που έχει 850 άλογα και ζυγίζει κάτω από 1.000 κιλά!

Υπάρχουν αναφορές από όσους το έχουν οδηγήσει που λένε πως είναι ένα από τα πιο τρομακτικά και δύσκολα στο χειρισμό αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Άλλωστε, το Cerbera Speed 12 προέκυψε από την ανάγκη της κατασκευής ενός αγωνιστικού το 2000.

Ωστόσο, η TVR κατάφερε να ολοκληρώσει ένα μόλις με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Και αυτό επειδή το αγωνιστικό ήταν τόσο δύστροπο που ακόμη και το αφεντικό της μάρκας δεν έδωσε το πράσινο φως.

Ο βασικός λόγος ήταν πως ο V12 των 7,7 λίτρων με τα 850 άλογα ξεπερνούσε τις δυνατότητες του σασί των 1.000 κιλών. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πισωκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο που δίχως κανένα ηλεκτρονικό σύστημα εμφάνιζε άτσαλες κινήσεις στις στροφές και στο όριο.

Τελικά, το Cerbera Speed 12 κατέληξε στα χέρια ενός ιδιώτη που το έχει μέχρι και σήμερα και που αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία μέσα στο Μάιο. Το αξιοσημείωτο είναι πως το είχε αγοράσει για επενδυτικό σκοπό αφού δεν έχει διανύσει ούτε 500 χιλιόμετρα με δαύτο.

Πάντως, το γεγονός και μόνο πως είναι βρετανικό και TVR, θα προσελκύσει πολλούς που θα σκάσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες για να αποκτήσουν το πιο τρομακτικό αυτοκίνητο στον κόσμο.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!