NEAPINED

Πωλείται η πολύ σπάνια Lotec C1000

Το εικονιζόμενο supercar των 1.000 ίππων μπορεί να είναι ένα από άγνωστα της δεκαετίας του 1990 αλλά πίσω του κρύβει μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

To one-off supercar που βλέπετε έμεινε στην σφαίρα του αστικού μύθου, με το κόστος του εκείνη την εποχή να είχε υπολογιστεί κοντά στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Είχε προκύψει από την παραγγελία ενός σεΐχη από τα εμιράτα προς την εταιρία Lotec που τότε προετοίμαζε αγωνιστικά για αγώνες αντοχής Group 6 και Group C. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια εξέλιξης και κατασκευής ώστε το αυτοκίνητο να παραδοθεί το 1995.

Το πλαίσιο ήταν από ανθρακονήματα με έναν V8 χωρητικότητας 5,6 λίτρων της Mercedes να αποδίδει 1.000 άλογα με την βοήθεια διπλού συστήματος υπερτροφοδότησης. Η ισχύς περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου Hewland, ενώ το απόβαρο δεν ξεπερνούσε τα 1.100 κιλά.

Το Lotec C1000 ήταν ένα μικρό θαύμα αφού μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και μία McLaren F1. Συγκεκριμένα, είχε τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα με τελική πάνω από 400 χλμ./ώρα (στα 431).

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε από έναν ντίλερ στο Μαϊάμι πως το Lotec C1000 θα πωληθεί έχοντας στο κοντέρ του μόλις 4.415 χιλιόμετρα. Και όπως είναι αναμενόμενο τόσο η αξία του όσο και η σπανιότητα του θα δελεάσουν κάποιον να δαπανήσει μερικά εκατομμύρια για να το αποκτήσει.

Εδώ θα δείτε πως είχε αλλάξει ξανά χέρια το 2013.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!