NEAPINED

Τα πρώτα στοιχεία για το Renault 5

Ένα από τα πιο όμορφα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεκινά την πορεία του προς το λανσάρισμα του που θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και η Renault αρχίζει να δίνει τα πρώτα στοιχεία για το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε στους δρόμους μέσα στο 2024. Υπενθυμίζεται πως το concept είχε παρουσιαστεί το 2021 και σύμφωνα με τους Γάλλους το μοντέλο παραγωγής θα διαφέρει ελάχιστα.

Για την ώρα αποκάλυψαν μερικά λίγα στοιχεία δίχως όμως να γνωρίζουμε την ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ που θα βρίσκεται στο μπροστινό άξονα. Θα είναι νέας γενιάς και θα έχει ισχύ 136 ίππων, ίσως και πάνω από 200 στην Alpine έκδοση.

Για αυτό το λόγο η πίσω ανάρτηση θα έχει διπλά ψαλίδια. Την βάση θα αποτελέσει η νέα πλατφόρμα CMF-B-EV, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, το διασφαλίζεται μεγαλύτερη ακαμψία στο αμάξωμα και βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Η Renault αναφέρει μία μείωση του κόστους των μπαταριών κατά 30% -σε σχέση με το Zoe- με στοιχεία υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας. Έτσι, θα επιτευχθεί και χαμηλότερο βάρος κατά 15 κιλά.

Προς το παρόν το Renault 5 βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και της εξέλιξης. Ένα με δύο χρόνια αργότερα θα λανσαριστεί και το Renault 4 που θα βασίζεται και αυτό στην ίδια πλατφόρμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!