NEA

Αντίο λέει και η Toyota στη Ρωσία

Bye-Bye και η Toyota από τη Ρωσία που ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση των εργοστασίων που εγκατέλειψαν οι Ιάπωνες.

Η Ρωσία και η Toyota ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι το εργοστάσιο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Αγία Πετρούπολη παραδόθηκε στην κρατική οντότητα NAMI, με τη Μόσχα να εξαγοράζει τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Το εργοστάσιο παραγωγής της Toyota στην Αγία Πετρούπολη… μεταβιβάστηκε στο κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας.

Η Toyota δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία λόγω της διακοπής των προμηθειών βασικών υλικών και ανταλλακτικών.

«Η Toyota επιβεβαιώνει ότι ολοκλήρωσε τη μεταφορά του εργοστασίου παραγωγής οχημάτων της στη NAMI με ισχύ από τις 31 Μαρτίου 2023», ανέφερε η Toyota σε δήλωση. «Η συμφωνία περιλαμβάνει την πλήρη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των κτιρίων και της γης του εργοστασίου». Ωστόσο, κανένα μέρος δεν αποκάλυψε προμήθεια για τη συναλλαγή.

Το ρωσικό υπουργείο δήλωσε ότι εργάζεται για την επανέναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο το συντομότερο δυνατό. Η NAMI, το Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Κινητήρα της Ρωσίας, έχει ήδη πάρει εργοστάσια από τη Renault και τη Nissan.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!