ΑΓΩΝΕΣ

Felipe Massa: Μετά από 15 χρόνια θέλει το πρωτάθλημα

Όπως αναφέρει το Motorsport.com, ο Massa εξετάζει μια νομική διαδικασία για να ανατρέψει το αποτέλεσμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 2008.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2008 εξελίχθηκε σε μία τεράστια απογοήτευση για τον Felipe Massa. Αφού πέρασε τη γραμμή στον τελευταίο αγώνα, του είπαν ότι είχε κερδίσει τον τίτλο. Όμως λίγα λεπτά αργότερα ο τίτλος πέρασε στον Lewis Hamilton. Και αυτό ο Massa θέλει να το αλλάξει 15 χρόνια μετά.

Σε ένα γεγονός ευρέως γνωστό ως “Crashgate”, ο Nelson Piquet Jr. έλαβε εντολή να τρακάρει για να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας για να βοηθήσει τον Fernando Alonso. Το περιστατικό κατέστρεψε τον αγώνα του Massa και τερμάτισε 13ος, πολύ έξω από τους βαθμούς.

To περιστατικό έγινε γνωστό το 2009 και οδήγησε σε τιμωρία όλων, ακόμα και της ομάδας της Renault και των επικεφαλής της, τον Briatore και τον Symonds.

Όταν όλα αποκαλύφθηκαν, ο Μάσα ζήτησε από τη FIA να αλλάξει τα αποτελέσματα και να πάρει αυτός το πρωτάθλημα του 2008. Ωστόσο, λόγω των κανόνων της FIA, το πρωτάθλημα δεν μπορούσε να ανατραπεί μετά την τελετή των βραβείων της FIA.

Πάντως ο Bernie Ecclestone ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι γνώριζε το περιστατικό Crashgate. Σύμφωνα με τον Ecclestone, το θέμα κρατήθηκε κρυφό εκείνη την εποχή για να αποφευχθεί ένα επιζήμιο σκάνδαλο.

Μάλιστα είπε: «Είχαμε έγκαιρα αρκετές πληροφορίες για να ερευνήσουμε το θέμα. Σύμφωνα με το καταστατικό, θα έπρεπε να είχαμε ακυρώσει τον αγώνα στη Σιγκαπούρη υπό αυτές τις συνθήκες». Κάτι που θα έδινε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στον Massa.

Μιλώντας στο Motorsport.com, ο Massa σημείωσε ότι το 2009, οι δικηγόροι της Ferrari ερεύνησαν το θέμα. Εκείνη την εποχή, διαπίστωσαν ότι οι κανόνες της FIA έλεγαν ξεκάθαρα ότι το πρωτάθλημα δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί μετά την τελετή απονομής.

«Αλλά μετά από 15 χρόνια, ακούμε ότι ο [πρώην] ιδιοκτήτης της Formula 1 λέει ότι το έμαθε το 2008, μαζί με τον πρόεδρο της FIA, και δεν έκαναν τίποτα, για να μην αμαυρώσουν το όνομα της F1», είπε ο Massa.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός είναι πρόθυμος να πετύχει το στόχο του να πάρει πίσω το πρωτάθλημα, έστω και αν έχουν περάσει 15 χρόνια από το γεγονός.

Ο Massa δεν έχει μιλήσει ακόμη με την πρώην ομάδα του για το θέμα. Δεν είναι σαφές εάν η Ferrari θα υποστήριζε μια τέτοια πρόκληση.

Πάντως η FIA έχει γενικά την συνήθεια να μην αλλάζει τις αποφάσεις της ακόμα και αν είναι φανερά παράνομες και εκτός των κανονισμών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!