PINED

Η BMW XM Label Red είναι ένα θηρίο με 748 άλογα

Η κορυφαία έκδοση της XM είναι και αυτή plug-in υβριδική με V8 κινητήρα και επιδόσεις που τρομάζουν ακόμη και την Lamborghini Urus. Είναι το ισχυρότερο μοντέλο BMW M που έχει κατασκευαστεί ποτέ!

Η BMW XM Label Red θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στις ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή πώλησής της αλλά θα φτάνει πολύ πάνω από τα 250 χιλιάρικα αφού η στάνταρ ΧΜ ξεκινά στη χώρα μας από τις 192.092 ευρώ.

Οι Γερμανοί παρουσίασαν την Label Red, την κορυφαία έκδοση της XM, με κόκκινες λεπτομέρειες. Η οποία είναι μετά τη M1 της δεκαετίας του ’80 το δεύτερο αποκλειστικό μοντέλο της Μ GmbH. Μάλιστα, θα υπάρξει και μία συλλεκτική έκδοση Individual Frozen Carbon Black που θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 με διπλά τούρμπο και 4,4 λίτρα χωρητικότητας. Το μοτέρ από μόνο του αποδίδει 585 ίππους και 750 Nm ροπής. Υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας 145 kW ενσωματωμένος στο 8άρι αυτόματο κιβώτιο με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς να αυξάνεται στα 748 άλογα και στα 1.000 Nm!

Και κάπως έτσι η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά να απελευθερώνεται έως τα 290 χλμ./ώρα με το πακέτο M Driver.

Μία μπαταρία χωρητικότητας 25,7 kWh προσφέρει αυτονομία για 75-83 χιλιόμετρα σε ταχύτητες έως τα 140 χλμ./ώρα. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit) του συστήματος M HYBRID επιτρέπει τη φόρτιση AC με ισχύ έως 7,4 kW. Αυτό σημαίνει ότι μία εντελώς άδεια μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτίσει έως το 100% σε 4,25 ώρες.

Ενδιαφέρον είναι πως ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τόσο την ενεργητική ανάρτηση M Professional, όσο και τα φρένα M με τις εξαπίστονες εμπρός δαγκάνες. Ο στάνταρ εξοπλισμός της BMW XM Label Red περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Professional – με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς με σύστημα Active Roll Comfort για την εξάλειψη των κλίσεων του αμαξώματος στη μία πλευρά του οχήματος – και Integral Active Steering.

Η λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα αποκτά το δικό της soundtrack με τη μορφή του BMW IconicSounds Electric που αναπτύχθηκε ως μέρος μιας συνεργασίας ανάμεσα στο BMW Group και τον συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer.

Το σύστημα έχει ρυθμιστεί για να μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς, ενισχύοντας έτσι την ευελιξία της BMW XM Label Red, κάτι που είναι ιδιαίτερα έντονο στη λειτουργία 4WD Sport. Όταν το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) έχει απενεργοποιηθεί πλήρως, η βελτιστοποιημένη για καλύτερη πρόσφυση λειτουργία 4WD Sand – που έχει σχεδιαστεί ειδικά για οδήγηση σε αμμόλοφους και παρόμοιες επιφάνειες – μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του μενού M Setup.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!