NEA

Σαρωτικές αλλαγές από την πρόταση άμεση για μείωση εκπομπών αερίου στις ΗΠΑ – Τι αλλάζει

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) πρότεινε σαρωτικές μειώσεις εκπομπών για νέα αυτοκίνητα και φορτηγά έως το 2032, μια κίνηση που σύμφωνα με την υπηρεσία θα μπορούσε να σημαίνει ότι δύο στα τρία νέα οχήματα που θα πωλούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι ηλεκτρικά.

Η πρόταση, εάν οριστικοποιηθεί, αντιπροσωπεύει το πιο επιθετικό σχέδιο μείωσης των εκπομπών των οχημάτων των ΗΠΑ μέχρι σήμερα, που απαιτεί ετήσιες μειώσεις της μέσης ρύπανσης κατά 13%. Η EPA προτείνει επίσης νέα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών για φορτηγά μεσαίου και βαρέως τύπου έως το 2032.

Η EPA προβλέπει ότι οι κανόνες του μοντέλου 2027-2032 θα μειώσουν περισσότερους από 9 δισεκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 έως το 2055 – ισοδύναμο με περισσότερες από δύο φορές τις συνολικές εκπομπές CO2 των ΗΠΑ πέρυσι.

Ο οργανισμός εκτιμά ότι τα καθαρά οφέλη έως το 2055 από την πρόταση κυμαίνονται από 850 δισεκατομμύρια δολάρια έως 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2032 η πρόταση θα κοστίζει περίπου 1.200 $ ανά όχημα ανά κατασκευαστή, αλλά ο ιδιοκτήτης θα εξοικονομεί περισσότερα από 9.000 $ κατά μέσο όρο σε κόστος καυσίμων, συντήρησης και επισκευής σε μια περίοδο οκτώ ετών.

«Πρέπει να γίνουν πολλά σωστά για να πετύχει αυτή η τεράστια – και άνευ προηγουμένου – αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία μας και στη βιομηχανική βάση», δήλωσε ο John Bozzella, Διευθύνων Σύμβουλος της Alliance for Automotive Innovation που εκπροσωπεί την General Motors, τη Volkswagen, την Toyota και άλλους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!